Boleča poraza proti Mariboru in Rudarju na uvodu spomladanskega dela nogometne lige sta streznila Olimpijo, ki se je močno uštela v napovedih o blesteči igri in izjemnih okrepitvah. Če bo Maribor zmagal na današnji zaostali tekmi v Novi Gorici z začetkom ob 16. uri, bo Olimpija že šest točk zaostajala za večnim tekmecem, kar bi izdatno zmanjšalo njene možnosti v boju za ubranitev državne krone.

V Stožicah vladajo izredne razmere, saj nihče v klubu ni pričakoval, da bo Olimpija na dveh tekmah tako nemočna in še vedno brez točk. Predsednik kluba Milan Mandarić je pred tedni v podcenjujočem tonu celo javno čestital Mariboru za osvojeno drugo mesto, zdaj pa ga je prevelik odmerek stresa priklenil na posteljo. »Ko sem v nedeljo zvečer legel k počitku, sem pomislil, da ne bom dočakal ponedeljkovega jutra. Že po porazu v Mariboru se nisem počutil najbolje, nedeljska tekma pa je bila zame kaplja čez rob. Ni enostavno, saj je v športu ogromno emocij. Ugotovil sem, da se stežka spopadam s pritiskom. Moram se umiriti in pozdraviti, da bom lahko sprejel pravilne odločitve. V tem trenutku bi lahko povlekel napačne poteze. Dovolite mi dan ali dva, da pridem k sebi,« nam je po telefonu povedal Milan Mandarić, ki je izpostavil, da Olimpije na zadnji tekmi ni prepoznal.

Glede na to, da se je prvi človek kluba znova znašel v negotovosti, v prihodnjih dneh ne gre izključiti odmevnejših sprememb znotraj kluba. Morda bo dobil trener Luka Elsner še zadnjo priložnost na nedeljskem gostovanju Olimpije v Domžalah, v zaodrju omenjajo tudi lanski scenarij, ko je pred koncem sezone zaradi zrahljanega zaupanja odšel športni direktor Ranko Stojić, ki ga je Mandarić kasneje vrnil na položaj in mu namenil izdatnejša pooblastila. Stojić je v zimskem obdobju zavihal rokave in povsem prevetril Olimpijo, zato nosi veliko odgovornost za kadrovske zmote. Praktično čez noč je odrezal skorajda vse nosilce šampionske zasedbe, ki je osvojila naslov prvaka, in jih nadomestil s širši javnosti nepoznanimi nogometaši vprašljivega slovesa. Na dveh tekmah se ni naigral prav nihče, novinec najvišje vrednosti Nathan Oduwa, ki je navijačem obljubljal, da bodo kmalu vzklikali njegovo ime, pa si je proti Rudarju tako močno poškodoval desno koleno, da je verjetno že sklenil nastope v tej sezoni. Vsaj mesec dni bo zaradi zlomljenega prsta na desni nogi odstoten tudi domači vezist Jakob Novak, medtem ko je usoda Rok Kronavetra še vedno negotova. Mandarić je svojemu najboljšemu igralcu minule sezone predlagal podpis izjave za javnost, v kateri bi Kronaveter obžaloval potezo z gostovanja v Kopru, ko je navijačem ob proslavljanju gola namenil prst na ustih, vendar je pobuda padla v vodo. Oslabljeni Olimpiji bo kajpada še težje v nadaljevanju prvenstva, saj bi moštvo potrebovalo dodaten čas za uigravanje, ki ga je zmanjkalo že pred dvema tednoma.

Luka Elsner v javnih nastopih še vedno ugaja občinstvu in ne beži od odgovornosti. Klavrno podobo Olimpije je dojel kot osebni neuspeh in priznal, da je bil morda preveč naiven v napovedih pred začetkom spomladanskega dela prvenstva. Ljubljansko moštvo je tako raztreseno, da v igri ni čutiti tekmovalnega naboja in lakote po zmagi. Premalo je discipline, kreativnosti in zanesljivih potez, kar je posledica kadrovske zmešnjave, pod katero se je podpisal Stojić, zato ni nujno, da bi morebiten Elsnerjev odhod sploh predramil Olimpijo.

Je pred Mandarićem res tako zapletena odločitev, če bo izbiral med Stojićem in Elsnerjem?