Najprej so namreč koš Rudyja Goberta v podaljšku označili za neveljavnega, po daljšem ogledu posnetka pa so ugotovili, da je bil dosežen pravočasno in Jazz je ugnal Kings s 110:109. Gobert je tekmo končal s kar 24 skoki.

Novinec pri Phoenix Suns Tyler Ulis je dosegel 20 točk, vključno s trojko iz teka za presenetljivo zmago 109:106 proti Bostonu, za katerega je Isaiah Thomas dosegel 35 točk.

V zadnji sekundi je odločitev padla tudi v Atlanti, kjer je Glenn Robinson zadel trojko 0,6 sekunde pred koncem in tako poskrbel, da je Indiana v manj kot dveh minutah nadoknadila šest točk zaostanka in premagala Atlanto s 97:96.

Bogdanović odlično za tri, Curry z bojevniki uspešno v New Yorku

Izenačeno in napeto vse do konca je bilo tudi v Washington, kjer je blestel Hrvat Bojan Bogdanović. Zadel je osem od desetih metov za tri točke, dva od teh v zadnjih 66 sekundah tekme, ter povedel Wizards do zmage nad Orlandom s 115:114.

Prvi strelec lige Russell Westbrook je tokrat naletel na čvrstega tekmeca. Dallasu je zabil 29 točk in se moral sprijazniti s porazom 89:104, več uspeha pa je imel eden od njegovih zasledovalec Stephen Curry, ki je v New Yorku (Vujačića ni bilo v postavi) zmagal s 111:105. Ob odsotnosti Kevina Duranta je Curry dosegel 31 točk, Klay Thompson pa 29.