Mariborčan, ki se skriva v naslovu, bo v Sierro Nevado odpotoval z veliko mero samozavesti, ki sta mu jo dali zadnji dve tekmi svetovnega pokala, predvsem zadnja v Kanadi, na kateri je zasedel tretje mesto in na kateri si je zagotovil tudi končno četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Flisar v Sierro Nevado zelo motivirano

»Tretje mesto na zadnji tekmi blagodejno deluje na mojo samozavest. Res sem zadovoljen, kako smučam, kar pa ne pomeni, da ne morem biti še boljši. Do SP imam še nekaj časa, ki ga bom poskušal maksimalno izkoristiti. Najprej me doma čaka malo počitka, nato nekaj vadbe telesne pripravljenosti, nato bom skočil na 'pohano kuro' v Lipnico, potem bom pripravljen za odhod v Sierro Nevado,« je dobro razpoložen Mariborčan, ki je imel pred zadnjimi tekmami krizo, a jo je uspešno prebrodil, spet dobil motivacijo in sezono svetovnega pokala končal s svojo četrto uvrstitvijo na zmagovalni oder v sezoni, v kateri je dvakrat zmagal in bil še enkrat drugi in tretji.

»Štirikrat stopničke, petkrat veliki finale, a bile so tudi težave. Bolezen me je letos kar 'fejst ruknila', če gledam nazaj, bi moral tisti prvi dve tekmi v Watlesu spustiti, se takoj pozdraviti, pa bi bilo vse boljše. Ampak tako pač je, včasih hočeš malo preveč. Misliš, da bo šlo skozi, pa ne gre. Po toči zvoniti je prepozno. Po tekmah na Švedskem, ko sem zapravil možnosti za kolajno v skupnem seštevku, sem bil prazen. Tekmi v Rusiji in ZDA sta mi bili kar malo odveč, posebno zaradi stresnih in dolgih letalskih prevozov.«

Tekma je najboljši trening

»A sem v boju za četrto mesto hitro našel motivacijo, tudi tekma je najboljši trening, za nameček pa sta bili obe tekmi tudi zelo dobro organizirani. S tekem sem poskušal čim več potegniti, lahko rečem, da mi je uspelo, dobil sem dobro popotnico za prvenstvo. Zelo me veseli tudi, da sem zdrav, da sem premagal bolezen,« je z zaključkom sezone zadovoljen Flisar.

Za napovedi o tekmi svetovnega pokala je še predaleč, a svetovni prvak je prepričan, da lahko doseže veliko. »Pred dvema letoma sem v Kreichsberg prišel v precej drugačnem razpoloženju. Za mano je bila slaba sezona, toda postal sem prvak. Upam, da se letos to ne bo obrnilo, a o tem ne razmišljam. Počutim se močno, v Sierro Nevado potujem miren in prepričan v svoje sposobnosti,« je pred svetovnim prvenstvom optimističen Flisar, ki bo imel na jugu Španije, spet pomoč navijačev.

Filip Flisar o svojih »norih in nagih« navijačih

»Tako, kot je bilo v Avstriji, ne bo. Španija je le daleč, tako da avtobusa norcev ne bi mogel napolniti. A poleg mame jih bo vendarle nekaj prišlo. Glavnina pa bo ostala v Mariboru, kjer pa bo zagotovo tudi zabavno. Zagotovo bodo poskrbeli za kakšno paniko. Če boste na ulici srečali kakšnega nagca, vedite, da je to zaradi mene,« napoveduje norosti na mariborskih ulicah eden najbolj prepoznavnih obrazov štajerske prestolnice.