Košarkarjem Olimpije ni uspelo, da bi v letošnji sezoni lige ABA v dvorani Tivoli ostali neporaženi. Po zmagah proti Mornarju, Zadru, Partizanu in Budućnosti je bila od Ljubljančanov na zadnji domači tekmi v jadranskem tekmovanju po podaljšku boljša Cedevita.

Ljubljančani so včerajšnji obračun proti Zagrebčanom odprli silovito. Začetna peterica Jefferson, Pelko, Hrovat, Oliver in Janković je od uvodnega sodnikovega meta z agresivno obrambo onemogočala napade gostov, s hitrimi protinapadi in natančnimi meti za tri točke pa na noge spravljala navijače v Tivoliju. Pri tem je bil še posebej uspešen Devin Oliver, ki je v uvodni četrtini kar trikrat silovito zabil in tako pokazal, da mu bolezen v zadnjih dneh ni vzela preveč moči. Trener Cedevite Veljko Mršić se je ob igrišču hudoval na svoje igralce, a bil v nadaljevanju bolj zadovoljen. Zagrebčani so si namreč po uvodnem šoku opomogli in v drugi četrtini vzpostavili ravnotežje na parketu, tudi zavoljo padca gostiteljev v igri po menjavah, ki jih je opravil Gašper Okorn.

Na začetku drugega polčasa je sledil skoraj identičen potek dogodkov kot v prvem. Ljubljančani so znova močno pritisnili in gostom povzročali številne preglavice. Prednost Olimpije je tako naraščala in ob koncu tretje četrtine znašala že 14. A sledili sta črni minuti in delni izid Cedevite 13:0, kar je pomenilo, da so zmaji v zadnjih deset minut vstopili z minimalnim vodstvom, nato pa nadaljevali dobro predstavo. Kazalo je, da imajo zmago že v žepu, a je sledilo nekaj neumnosti, ki jih je hrvaško moštvo izkoristilo in izsililo podaljšek, v dodatnih petih minutah pa pokazalo več zbranosti in imelo več sreče, saj je Nikola Janković zgrešil proste mete, trojka Jureta Pelka za zmago ob zvoku sirene pa ni našla poti v obroč.

»Igrali smo dobro in dali svoj maksimum. V drugem polčasu smo padli, kar je logično. Če bi ta Olimpija lahko igrala vseh 40 minut v enakem ritmu in razbijala Cedevito, bi govorili o nečem drugem. Kljub temu smo imeli vse v svojih rokah, a storili preveč neumnosti. Močno smo si želeli poraziti Cedevito, a se nam ni izšlo,« je po tekmi s povišanim tonom povedal jezni trener Olimpije Gašper Okorn.

Krka v drugem polčasu povsem popustila

Novo slabo predstavo so v ligi ABA uprizorili košarkarji Krke, ki so tik pred tem, da izpadejo iz tekmovanja. Novomeščani so se namreč včeraj v Beogradu v prvem polčasu enakovredno borili s Partizanom, nato pa v drugem polčasu povsem popustili in dosegli 18. poraz, ki bi že bil lahko usoden. Če Zadar danes ob 21. uri na gostovanju užene Karpoš, je dolenjsko moštvo že odpisano. Če bodo uspešnejši Makedonci, pa je za Krko še upanje. V zadnjem krogu bi morali na kolena spraviti Cibono in hkrati upati na uspeh Olimpije na gostovanju pri Zadru.