Zaradi – po mnenju evropske zveze EHF – neustreznosti dvorane v Ribnici je moral klub podprvake Francije gostiti v dvorani na Kodeljevem. Da bi v 40 kilometrov oddaljeno mesto prišlo čim več navijačev Rika, je klub prvim 500 gledalcem, ki so kupili vstopnico za včerajšnjo tekmo, zagotovil brezplačen prevoz z vlakom v Ljubljano in nazaj. Toda EHF je s čudno odločitvijo o neprimernosti dvorane že pred časom kaznoval tudi St. Raphael, ki ni mogel igrati v evropski ligi prvakov, ampak je priložnost za to dobil Montpellier.

Ribničani proti gostom z Azurne obale niso niti enkrat vodili, iztržili so le tri začetna izenačenja od 1:1 do 3:3. Že v prvem polčasu so Francozi, ki imajo deset tujcev, štirikrat povedli za štiri (10:6, 13:9, 14:10, 15:11), v drugem pa so se jim gostitelji petkrat približali le na gol minusa. Nazadnje pri 21:22 v 45. minuti, toda po zaostanku z 22:24 je Ribnica v desetih minutah dosegla samo en zadetek, gostje pa kar sedem.

»V končnici smo zaigrali na vse ali nič, saj ni razlike med porazom s tremi, štirimi zadetki ali sedmimi. Želeli smo zmagati, a zgrešene priložnosti v napadu so nas drago stale. Nasprotnikom smo nekaj žog podarili v roke, oni pa so zlahka zadevali na prazen gol. Res so nam porazi načeli samozavest, a se bomo izvlekli tudi iz tega težkega položaja,« je dejal trener Robert Beguš.