Hirscher je danes na najvišjo stopničko stopil že 44., z uspehom pa si je tudi zagotovil rekordni šesti zaporedni veliki kristalni globus za skupno zmago v seštevku svetovnega pokala ter tretji zaporedni veleslalomski mali kristalni globus za zmago v seštevku discipline.

Ključno prednost si je avstrijski smučarski as zagotovil že na prvi progi, ko je pred drugouvrščenim Norvežanom Henrikom Kristoffersenom vodil za skoraj sekundo (+0,96). Švicar Justin Murisier si je na tretjem mestu že nabral 1,10 sekunde zaostanka. Oba sta v finalu izpadla z vrha.

Prvi slovenski nastop je bilo možno spremljati že pri številki 9. Nosil jo je Žan Kranjec, ki pa s preveč previdno vožnjo in kljub glasnemu navijanju v ciljni areni ni izkoristil prednosti domačega terena. Za Hirscherjem je zaostal 2,40 sekunde, kar mu je na koncu prineslo le dvajseto izhodišče za napad v finalu.

S svojo finalno vožnjo je bil bolj zadovoljen, tudi na smučeh je čutil boljši oprijem kot v finalu, čeprav je nazadoval za tri mesta. »Zagotovo nisem zadovoljen. Želel sem si več, na žalost se ni izšlo, kot sem hotel. V drugi vožnji sem poskušal, v določenih delih mislim, da mi je šlo bolje, za kaj več pa mislim, da bom moral dobro pogledati analizo, potem pa se osredotočiti še na Aspen. V vsaj določenih delih mislim, da sem tukaj že bolje smučal. V 1. vožnji nisem deloval, kot bi moral. Ali gre za res tako velik padec forme ali mi razmere z dežjem, mokrim snegom, soljo, niso bile pisane na kožo, to bom skušal ugotoviti skozi analizo. Na treningih pred tekmo sem dobro deloval, zakaj nisem pokazal tega tudi na tekmi težko rečem, ali je to psihološke narave ali so me načeli slabi rezultati v zadnjem času ali razmere, težko pokažem na eno stvar.«

Na startu 1. vožnje je bilo še pet Slovencev. Štefan Hadalin, Miha Hrobat, Žan Grošelj, Martin Čater in Aljaž Dvornik s startnimi številkami od 62 do 69 niso imeli možnosti za uvrstitev v trideseterico najhitrejših.

Miha Hrobat in Martin Čater sta odstopila, Hadalin, ki ima večja pričakovanja v nedeljskem slalomu, je bil 45. (+4,16), člana ekipe za evropski pokal Aljaž Dvornik (+5,14) in Žan Grošelj (+5,27) sta zasedla 52. in 53. mesto od šestdesetih tekmovalcev, ki so končali tekmo.

V Kranjski Gori bo v nedeljo na sporedu še slalom za svetovni pokal alpskih smučarjev, s katerim se bo končal letošnji 56. Pokal Vitranc.