Mariborčanka je za osvojitev malega kristalnega globusa v smuku potrebovala drugo mesto, vendar je z novo uvrstitvijo na stopničke malce podaljšala napetost do zadnje tekme v smuku 15. marca v ameriškem Aspnu, kjer mora za mali smukaški kristalni globus osvojiti le še štiri točke.

Prva se je sicer na progo podala Vonnova, ki je obdržala vodstvo tudi po nastopu tretje po vrsti Ilke Štuhec. Prehitela jo je šele Italijanka Goggia, ki je v skupni smukaški razvrstitvi druga. Italijanka je startala kot peta po vrsti in prevzela vodstvo, nakar je razvrstitev od prvega do tretjega mesta ostala nespremenjena vse do zaključka tekme.

Goggia je tako po devetih uvrstitvah na stopničke v letošnji sezoni prvič okusila slast zmage, vendar za slovensko smučarko v skupnem seštevku smuka še vedno zaostaja za 97 točk.

S štartno številko 41 je na tekmi nastopila tudi Maruša Ferk, ki je med 48 tekmovalkami zasedla 26. mesto. Njen zaostanek za zmagovalko je znašal dve sekundi in 60 stotink.

»Vožnja ni bila še čisto idealna. Vem, kje bi še lahko malo bolj tvegala oziroma odpeljala malo bolj drugačno linijo, sploh v srednjem delu. Sem pa generalno gledano zadovoljna. Rezultat je super,« je po tekmi povedala Štuhčeva, o olimpijski progi pa dejala: »Je zanimiva, posebna. Tako kot vsak smuk, ima svoje specifike, ključne točke. Je dosti vsega. Dosti prelomnic, skokov, resda pa ni neke velike strmine, da bi lahko rekel, da je tu zelo zahtevno.«

Z nastopom najboljše slovenske smučarke letošnje zime je bil zadovoljen tudi njen trener Grega Koštomaj. »Uvrstitvi na stopničke se ne gleda v zobe. Noč je bila jasna, tako da je bilo na progi precej trdo. Za tekmovalke, ki so startale na začetku, so bile razmere še kar v redu, potem pa se je proga v določenih delih, kjer je bilo vanjo uprto sonce, malce zmehčala. Sicer pa v redu organizirana in pripravljena proga.«