Če so bili košarkarji Krke pred tednom dni poklapani po porazu proti Mornarju v ligi ABA, ki je odnesel trenerja Dejana Mihevca, so bili v sredo po zadnji tekmi 24. kroga še nekoliko bolj. Zadar je namreč s košem Novomeščana Maja Kovačevića v zadnji sekundi porazil Cibono, kar je Krko dva kroga pred koncem rednega dela osamilo na zadnjem mestu na lestvici, ki prinaša izpad iz jadranskega tekmovanja za eno sezono. Novega trenerja Simona Petrova čaka izredno zahtevno delo, saj dolenjsko moštvo najprej jutri gostuje pri Partizanu, prihodnji teden pa gosti Cibono. Drugega slovenskega predstavnika v ligi ABA, Olimpijo, jutri čaka obračun proti Cedeviti v dvorani Tivoli.

Prva naloga bo za Krko izredno težka, saj Partizan v Beogradu pred svojimi navijači redko izgublja tekme. V letošnji sezoni jadranskega tekmovanja je v dvorani Aleksandra Nikolića klonil le proti Budućnosti in Cedeviti. Res je, da je moštvo Aleksandra Džikića nekoliko načeto, saj ga je v zadnjih dneh napadla trebušna viroza, a si črno-beli uspeha silno želijo. Z njim bi namreč še naprej lahko upali na drugo mesto po rednem delu, ki bi jim v polfinalu prineslo prednost domačega terena. »Zavedamo se, da sta obe zadnji tekmi odločilni za naš obstanek v ligi. Partizan je favorit, a imeli smo dovolj časa, da smo se dobro pripravili na to tekmo,« je povedal Simon Petrov, ki bo z zanimanjem spremljal tudi izide tekem Mornarja, MZT in Zadra, ki Krki bežijo za zmago.

Košarkarji Olimpije bodo obračun proti Cedeviti znova igrali v dvorani Tivoli, kjer v letošnji sezoni še niso klonili. Pod Rožnikom so na kolena spravili Mornarja, Zadar, Partizana in Budućnost. Pri zmajih se bo po mesecu dni v ekipo vrnil kapetan Mirko Mulalić, ki ga je klub po tekmi z MZT suspendiral.

Liga ABA, 25. krog, danes ob 17. uri: Mornar – Igokea, ob 21. uri: Cibona – M. Leks, jutri ob 17. uri: Partizan – Krka, ob 19. uri: Olimpija – Cedevita, ob 21. uri: FMP – C. zvezda, ponedeljek ob 18. uri: Budućnost – MZT, ob 21. uri: Karpoš – Zadar.