Slovenski favorit za visoka mesta je v zadnji skupini zasedel drugo mesto (46,81 sekunde), kar je bil tudi tretji najboljši izid, a je bil naknadno diskvalificiran, ker naj bi med tekom prestopil v sosednjo progo. Njegov trener Rok Predanič je povedal, da se bo slovenska reprezentanca na odločitev pritožila, vendar se po ogledu videoposnetka in pogovoru s pritožbeno komisijo za ta korak nato ni odločila.

V igri je bilo eno izmed odličij

»V športu se to dogaja, žal mi je, toda tako pač je. Boli tudi to, da sem bil med kandidati za odličja in je zato vse skupaj še težje. Bila je možnost za stopničke in tega zdaj ni več,« je bil povsem skrušen Janežič, ko ga je trener Rok Predanič, pokritega s kapuco in s sklonjeno glavo, dobro uro po teku pripeljal pred mikrofone slovenskih novinarjev. Lani je bil Janežič sicer zaradi podobnega vzroka kot tokrat diskvalificiran v polfinalu svetovnega prvenstva v dvorani v Portlandu, vendar se tedaj s tem ni obremenjeval, ker se tudi sicer ne bi uvrstil v finale.

Rumeni karton in nato še diskvalifikacija

Tokrat je s svojim tekom v kvalifikacijah pokazal, da ima možnosti za boj za vrh. Tek se je sicer začel z rumenim kartonom, ki ga je dobil Janežič, ker je trznil pred startom, vendar pa startne črte ni prešel pred starterjevim znakom ali pa dvignil nogo s startnega bloka. Takrat se je še uspel izogniti rdečemu kartonu in posledični diskvalifikaciji ter dobil le opomin.

»Celotna tekma je bila živčna. Že sam start, ko sem dobil rumeni karton. V ponovljenem startu sem potem pazil, da ne bi znova napravil napake in sem začel precej počasneje. Ko potem po taki poti prideš naprej v naslednji krog tekmovanja, a pozneje izveš, da si bil diskvalificiran, kar mi je povedal trener, zelo boli. Gotovo se mi je za nekaj časa porušil svet,« je menil 21-letni finalist lanskega evropskega prvenstva v Amsterdamu (5.) in polfinalist olimpijskih iger v Riu de Janeiru (17.).