Nepredvidljivi teniški up Nick Kyrgios se je veselil zmage s 7:6 (9) in 7:5. V prvem (in večinski del drugega niza) je zahtevnejše izmenjave praviloma dobival izkušeni Srb, a se je dolgoročno obrestovala Avstralčeva taktika dolgih izmenjav, saj je Đokoviću v nadaljevanju ob določenih pomembnih točkah vidno padla zbranost.

Kyrgios se je zmage v prvem nizu veselil v svojem slogu. Visoki Avstralec ima odlične teniške sposobnosti, a njegovo obnašanje in posledično igra nihata med šampionsko prekaljenostjo in najstniško vihravostjo, ko se zdi, da mu je pravzaprav odveč stati na igrišču. V drugem nizu je v odločilni dvanajsti igri Đokoviću servis odvzel brez izgubljene točke. Kyrgios je navdušil predvsem z zanesljivim začetnim udarcem.

Djoković plačal davek poslastice z Del Potrom

Novak Đoković je gotovo še čutil posledice tekme predhodnega kroga z Argentincem Juan Martínom Del Potrom, ki ga je premagal šele po dveh urah in 39 minutah igre. Za Djokovića je bil nastop v Acapulcu sicer prvi po zgodnjem slovesu na avstralskem odprtem prvenstvu v Melbournu.

Avstralsko-ameriški in špansko-hrvaški polfinale v Acapulcu

Avstralec Kyrgios bo v polfinalu igral z Američanom Samom Querreyjem, ki je gladko premagal mladega Avstrijca Dominica Thiema, v drugem polfinalu pa se bosta pomerila Španec Rafael Nadal in Hrvat Marin Čilić, ki se je med najboljšo četverico turnirja zaradi predaje Steva Johnsona uvrstil brez boja. Nadal je med tem na mehiškem turnirju suvereno ustavil zelo razpoloženega Japonca Jošita Nišioko,ki se mu je z dobrim gibanjem upiral predvsem v prvem in na začetku drugega niza.