Ko je na tekmi Golden Stata proti Washingtonu Zaza Pachulia padel na nogo soigralcu pri bojevnikih Kevinu Durantu in je ta v bolečinah odšepal z igrišča, je v košarkarski ligi NBA nastala manjša panika. Vse od poletnega prestopa Duranta iz Oklahome v Golden State se zdi, da celotna košarkarska javnost onkraj Atlantika čaka na ponovitev finala s Clevelandom. Slednje si po tihem želijo tudi v vodstvu lige, saj bi tako znova padale rekordne številke gledanosti. Na koncu do najhujšega ni prišlo, saj si Durant ni strgal križne vezi, temveč le nategnil, kar pomeni, da bi moral biti do končnice znova na parketu.

»V tem trenutku lahko le ugibamo, kdaj se bo vrnil na parket. Ko je bil na pregledu, so do nas prišle informacije, da je že zaključil s sezono. A kakšnih 15 minut kasneje smo si oddahnili. Zdaj bomo Kevinu pustili, da se spočije in pozdravi. Po mesecu dni bo imel nov pregled in potem bo marsikaj jasno. Če bo šlo vse po načrtih, bi moral ujeti končnico, morda tudi še kakšno izmed tekem rednega dela,« je povedal generalni direktor Golden State Warriorsov Bob Myers, ki je hitro odreagiral. V moštvo je namreč do konca sezone pripeljal prostega igralca Matta Barnesa, ki je med letoma 2006 in 2008 že igral v klubu iz Oaklanda.

Vse bližje mestu v končnici je moštvo slovenskega reprezentanta Gorana Dragića Miami Heat. Klub s Floride je proti Philadelphii zabeležil 17. zmago v zadnjih 20 tekmah, s čimer se je Detroitu na osmem mestu Vzhoda, ki še zadnje pelje v izločilne boje, približal na zmago zaostanka. Za odlične igre Miamija ima veliko zaslug trener Erik Spoelstra, ki je bil izbran za trenerja februarja. »Najtežje v ligi NBA je igralce prepričati, naj niso sebični. Košarkarji našega moštva razumejo, da je prav vsak od njih pomemben, in da ni ključno, kdo odloči tekmo. Psihično moraš biti dovolj stabilen in hkrati osebnostno zrel, da to sprejmeš. Ob tem so videli tudi v praksi, da igramo dobro in zmagujemo, ko žoga v napadu kroži in ko jim ni pomembno, kdo doseže koš,« je recept za prerojeno igro Miamija izdal Erik Spoelstra. Dragić je sicer k visoki zmagi proti Philadelphii v 22 minutah prispeval 15 točk, na roko pa mu je šel tudi poraz Detroita, pri katerem Beno Udrih ni igral, proti New Orleansu.

Bishop in Iginla v LA Kings

V boju za končnico v hokejski ligi NHL so pri LA Kingsih Anžeta Kopitarja posegli po okrepitvah. Že prejšnji teden je v moštvo iz Kalifornije prišel vratar Ben Bishop, v sredo pa iz Colorada še 39-letni Jarome Iginla. »Prihajam v moštvo, ki igra moški hokej. Ko pridejo pomembne tekme, vedno iz sebe iztisnejo dodatne atome moči. Prepričan sem, da bomo neugoden nasprotnik vsakomur, če se prebijemo v končnico,« je ob prihodu povedal Jarome Iginla.