Pri Olimpiji iz Milana so imeli pred začetkom letošnje sezone velika pričakovanja. V lanski so prvič po letu 1996 osvojili dvojno italijansko krono, trener Jasmin Repeša pa si je to pot zaželel, da bi klub naredil preskok še v evroligi in se po sezoni 2013/14 znova uvrstil v četrtfinale. V ta namen je moštvo iz italijanske modne prestolnice sestavilo kakovostno moštvo z zvenečimi posamezniki, med drugim tudi slovenskim reprezentantom Zoranom Dragićem, ki je prišel iz ruskega Himkija. Po dobrem uvodu pa so se stvari pri Milanu hitro začele podirati. Od sredine novembra do sredine januarja so nanizali deset zaporednih porazov, osem krogov pred koncem rednega dela pa so pristali na zadnjem mestu lestvice. Če je bila druga zaporedna osvojitev pokala manjši obliž na rano, pa je že nekaj dni kasneje za Repešo sledil nov šok. Križne vezi v desnem kolenu si je strgal Dragić in tako že končal sezono.

Čeprav Zoran Dragić v letošnji sezoni ni posebno blestel, saj je v evroligi v 19 minutah na tekmo povprečno dosegel po sedem točk in 2,2 skoka na tekmo, v italijanskem prvenstvu pa v 18,7 minute po 8,2 točke in 3,2 skoka, se njegova vrednost meri v stvareh, ki jih statistične številke ne pokažejo. Sedemindvajsetletni Ljubljančan je bil pogostokrat namreč daleč najboljši obrambni igralec svojega moštva, Repeša pa mu je kot po pravilu zaupal pokrivanje najnevarnejšega posameznika nasprotnega moštva. Ker v Milanu dobrih obrambnih igralcev, ki bi na parketu pustili toliko energije, ni na pretek, je Dragićeva poškodba za hrvaškega stratega še toliko hujši udarec.

Hud udarec pa bo ob njegovi odsotnosti utrpel tudi slovenski selektor Igor Kokoškov. Po operaciji strganih križnih vezi, ki jo je opravil v torek zvečer v Monzi, rehabilitacija namreč traja okoli pol leta, nato pa se športnik lahko znova popolnoma posveti treningom. V Dragićevem primeru to pomeni v začetku septembra, ko bo evropsko prvenstvo že v polnem teku. Njegovo odsotnost bo v izbrani vrsti izredno težko nadomestiti, saj je bil zaradi specifičnih odlik in neskončne energije v zadnjih letih eden ključnih posameznikov. Kokoškov ob tem gotovo še upa na čudež, saj bi ob popolnem poteku dogodkov Dragić morda celo še ujel zadnji vlak za nastop na prvenstvu stare celine, a je vprašanje, če bi bila taka poteza smotrna. Primerov, ko so športniki v želji po igranju hiteli z vrnitvijo in si nato kmalu znova strgali isto križno vez, je bilo namreč samo v zadnjem času ogromno. Najrealnejše je tako, da bo Dragić za igranje nared po začetku nove klubske sezone. Vprašanje je le, ali bo še naprej igral v dresu Milana.