Evropska sezona je za odbojkarje ACH Volleyja končana. Čeprav so serijski slovenski prvaki v svoji skupini pričakovano pristali na zadnjem mestu, pa so se od letošnje sezone lige prvakov poslovili v velikem slogu. S 3:2 (21, -23, -25, 20, 11) so ugnali italijanskega predstavnika, Modeno, in mu tako prizadejali sploh prvi evropski poraz v sezoni.

Da je pred njimi vse prej kot lahka tekma, so mednarodno obarvani Modenčani (v moštvu so igralci iz Francije, Srbije, ZDA, Argentine in Nigerije) lahko sprevideli že po prvem nizu, v katerem so zaman skušali prevzeti pobudo. Razigrani gostitelji so imeli večji del niza niti igre v svojih rokah, izvrstno pa odigrali zlasti v končnici, ko so za vodstvo z 1:0 nanizali štiri zaporedne točke. Podobno uspešno je bilo za ACH tudi nadaljevanje, kar je močno ujezilo zlasti Francoza v dresu Modene Earvina M'Gapetha, ki je ob tehničnem odmoru in zaostanku svoje ekipe s 14:16 silovito brcnil v bližnji stol. Nervozna reakcija je bržkone predramila njegove soigralce, ki so le zaigrali bolje in dobili ne le drugi niz, temveč po podaljšani igri tudi tretjega. A to ni ustavilo domačih odbojkarjev, ki so najprej izenačili na 2:2 v nizih, v podaljšanem nizu pa z izvrstno igro v bloku prišli do prestižne zmage.

»Evropsko sezono smo lepo odprli, še lepše pa končali. Sem zelo vesel in mislim, da podobno velja tudi za druge v klubu. Zdaj lahko precej mirneje pričakujemo tudi tekme v domačem prvenstvu in pokalu. Pričakovanja v Evropi so bila na začetku precej manjša, a smo bili v nadaljevanju prijetno presenečeni, da nam je šlo tako dobro,« je po tekmi priznal sprejemalec ACH Volleyja Žiga Štern.

Porazu navkljub v taboru nasprotnika večjega razočaranja ni bilo čutiti, saj si je že pred časom zagotovil prvo mesto v skupini. »Igranje proti Ljubljančanom sploh ni bilo tako lahko. Mislim, da gre razloge za poraz iskati v številnih spremembah v sistemu igre, do katerih je prišlo v naši ekipi na zadnjih nekaj tekmah, zato nam tu ni bilo najlažje igrati,« pa je dejal član Modene Matteo Piano.

Ljubljančani so sicer prvič po treh sezonah nastopanja v ligi prvakov sklenili z dvema zmagama v skupinskem delu. Prav tako ne gre prezreti niti dejstva, da so letos na prav vsaki tekmi osvojili vsaj po en niz, s čimer so močno popravili slab vtis, ki so ga v najmočnejšem evropskem tekmovanju pustili lani, ko so bili kar petkrat poraženi z izidom 0:3.