Projekt The Slovenia Restaurant Awards je razdeljen v tri nivoje: listo najboljših restavracij je pripravila strokovna komisija (prvi nivo) v sestavi mag. Helena Cvikl (direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor), Mira Šemić (vinska poznavalka, gurmanka in svetovna enogastronomska popotnica), dr. Janez Bogataj (zaslužni redni profesor in doktor etnoloških znanosti), doc. dr. Aleš Gačnik (predstojnik katedre za kulturni turizem in kulturno dediščino na Turistici ter vodja Centra za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem) in Yuri Barron (urednik slovenskih edicij turističnih vodičev In Your Pocket ter urednik in glavni avtor knjige The Slovenia Book -Top 100 Destinations).

Seznam najboljših restavacij smo predali v glasovanje Chefs&Foodies Akademiji, ki jo sestavljajo chefi, kulinarični strokovnjaki, kritiki, sommelierji, gostinci, vinarji, bonvivani, poslovneži (drugi nivo - glasovanje je potekalo zaprtega tipa) in nazadnje širši slovenski javnosti (tretji nivo).

Strokovna komisija je restavracije ocenila po skrbno pripravljenih kriterijih, glavno vodilo pa je le eno; to ni bila cena jedi, velikost restavracije ali dostopnost lokacije, temveč splošno zadovoljstvo z obiskom restavracije. Slovenijo smo razdelili na 5 regij: sever, jug, vzhod, zahod in Ljubljano z osrednjo Slovenijo.

Skupaj smo izbrali 140 restavracij po celotni Sloveniji.

Podroben opis postopka ocenjevanja je na voljo na naši uradni spletni strani www.the-slovenia.com/the-slovenia-restaurant-awards-slo.

Po nekajmesečnih pripravah strokovne komisije in glasovanju s strani Chefs&Foodies Akademije ter ljudstva, smo končno dobili finaliste vseh slovenskih regij. V vsaki regiji smo dobili 5 finalistov, z izjemo Ljubljane z osrednjo Slovenijo, kjer smo dobili 10 finalistov.

Vse zmagovalne ter tudi preostale uvrščene restavracije bodo objavljene na spletni strani, v turističnih mapah The Slovenia ter knjigi o najboljših restavracijah, ki bo izšla ob koncu pomladi in ponudila obiskovalcem širok nabor okusov, za vsako priložnost in za vsak žep.

Seznam 30 finalistov The Slovenia Restaurant Awards sponsored by Diners Club International za leto 2017:

Podelitev priznanj in razglasitev regijskih zmagovalcev ter zmagovalca strokovne komisije bo v torek, 21. 3. 2017 ob 14.30 uri.