Kopitar je na tekmi vpisal podajo za vodilni gol ekipe iz Kalifornije, ki ga je v 9. minuti dosegel Tanner Pearson, v 30. minuti je izenačil Michael Ferland, za zmago gostiteljev pa je v drugi minuti podaljška poskrbel T.J. Brodie.

Ekipa iz Kalifornije je na lestvici zahodne konference deveta in eno mesto od položaja, ki vodi v končnico. Na srečo ekipe iz Los Anglesea so izgubili tudi njihovi tekmeci za končnico St. Louis Blues, ki so na osmem mestu zahodne konference. V domači dvorani jih je z 2 : 1 premagala ekipa Edmonton Oilers.

Pri kraljih se je ob svojem prvencu po nedavnem prestopu najbolj izkazal vratar Ben Bishop, ki je po prihodu iz Tampe in že na prvi tekmi za Los Angelesu prikazal odlično predstavo z 28 obrambami.

Cilj je brez dvoma končnica

»Vidi se, da sem prišel v izkušeno, veteransko ekipo. Vsak dobro ve, kaj se od njega pričakuje. Zelo sem vesel, da sem postal del tega. Upam, da bom pomagal ekipi do čim več točk in da nam bo uspelo priti do končnice. To je naš cilj, a hokej je nepredvidljiv,« je po tekmi dejal Bishop in priznal, da ga je nenadna selitev iz ekipe, ki nima več upanja na nadaljevanje prvenstva, v ekipo, ki se še bori za končnico, malo presenetila.

Los Angeles Kings zdaj čaka nekaj tekem v domači dvorani Staples Center; najprej bodo po prostem večeru v četrtek doma gostili osmouvrščeno ekipo vzhoda, Toronto Maple Leafs.