Slovenska atletska reprezentanca bo na dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki, ki bo od 3. do 5. marca v Beogradu, štela pet članov. Luka Janežič (nastopil bo v teku na 400 m) bo osamljeni atlet, včeraj zjutraj pa je z vlakom popeljal v Beograd štiri atletinje, in sicer Tino Šutej (skok ob palici), Petro Koren (troskok), Marušo Černjul (skok v višino) in Anito Horvat (400 m). Če bo kateri izmed skakalcev ob palici odpovedal nastop, bo lahko v Srbiji nastopil še Robert Renner.

Glede na dosežene rezultate v tej sezoni ima največ možnosti za vrhunski rezultat Luka Janežič. Atlet Kladivarja se je v tej sezoni večkrat približal osebnemu in državnemu rekordu v teku na 400 m, z dosežki pa je navduševal na najmočnejših mitingih po vsej Evropi. Praviloma je bil od Vodičana vselej hitrejši Čeh Pavel Maslak, ki v teku na dva dvoranska kroga redno preteče pod 46 sekundami. Janežičev osebni rekord je 46,32. Dosegel ga je lanskega februarja, v tej sezoni pa se mu je prejšnji mesec v Linzu približal na tri stotinke zaostanka. V Birminghamu je tekel šest stotink počasneje, vselej v tej sezoni pa je tekel pod 47 sekundami.

»Favorit za naslov evropskega prvaka bo Maslak, ki sem se mu v tej sezoni nekajkrat približal. Verjamem, da lahko v Beogradu dosežem nov državni rekord, s katerim bom uvrščen visoko. Moj osnovni cilj pred prvenstvom je uvrstitev v finale, v katerem bo vse mogoče,« napoveduje Luka Janežič.

Tina Šutej in Maruša Černjul imata v tej sezoni na Beograd zelo lepe spomine. V srbski metropoli sta se v svojih disciplinah namreč veselili naslovov balkanskih prvakinj. Tina Šutej je v skoku ob palici preskočila 445 cm, Maruša Černjul pa brez palice 186 cm. »V Beogradu bom nastopila na svojem prvem velikem članskem tekmovanju. Pred sezono nisem pričakovala, da bom tako napredovala. Verjamem, da lahko izboljšam osebni rekord, s katerim bi se lahko uvrstila v polfinale,« napoveduje tekačica Anita Horvat.