Bruce je tako za razviti svet ustvaril seznam držav, v katerih lahko z manj kot 1000 evri živite veliko bolj udobno kot doma, v to vsoto so vštete nastanitev in hrana, pa tudi številne prostočasne dejavnosti. »Življenje je kratko. Zato pojdite daleč,« svetuje.

Armenija

Kjer pivo stane nekaj več kot evro, vstopnica za opero pa okoli pet. Navdušen je nad hrano, vinom in lokalno modo, pa tudi nad izobrazbo prebivalcev, za tiste z diplomo pa pravi, da verjetno bolje govorijo angleško kot večina Američanov. Državo opiše kot »stopnice do nebes«, na trenutke podobne Velikemu kanjonu z ogromno samostani. Za tiste z adrenalinsko žilico priporoča jadralno padalstvo.

Bolivija

Pivo stane okoli pol evra, na voljo imajo okoli 1200 različnih vrst čilija, za spanje v hostlu boste odšteli manj kot pet evrov na noč. Življenje tam izpostavlja kot lagodno, brez stresa, izpostavlja pa nizke cene. Športni navdušenci bodo zadovoljni z gorskim kolesarjenjem, če jih od tega ne bo odvrnila visoko v skale postavljena »cesta smrti«.

Fidži

Za lokalno pivo boste odšteli okoli evro, kar je odlična cena za vse nahrbtnikarje, nomade in potapljače, ki se hodijo sproščat na otoke. Bruce priporoča čim več druženja z lokalnimi prebivalci ter izogibanje velikim mestom, če ste na tesnem budžetu.

Grenada

Pivo stane manj kot evro, privoščite pa si ga lahko na peščeni plaži. Najverjetneje vas bodo navdušile eksotične začimbe, lokalna hrana in pohajkovanje po džungli. Paziti boste morali na jezik, saj lahko zaradi preklinjanja pristanete v zaporu. Za večerno/nočno raziskovanje okolice lahko najamete taksista, ki vas bo naokoli prevažal za manj kot 20 evrov.

Laos

Pivo stane okoli enega evra, pričakujte topel sprejem lokalnih prebivalcev, sprostite se, udeležite se tečaja kuhanja, nikar pa ne zamudite masaž, ki vas bodo stale od pet evrov na uro dalje.

Črna gora

Lokalno pivo vas bo stalo okoli evra in pol, a so ljudje tisti, ki dajejo deželi pravi sijaj. Izpostavlja, da se ljudje znajo dobro zabavati. Zlasti z vodko. Priporoča obisk gora, restavracij z lokalno glasbo in čudovitega morja.

Nepal

Za pivo boste odšteli manj kot evro, v deželi pa boste doživeli pravo potovanje v preteklost (tudi, kar se tiče cen, opisuje Bruce). Izpostavlja Katmandu in Himalaje, kjer se marsikateremu pohodniku izpolnijo sanje. Za izpolnitev adrenalinskih izzivov priporoča, kaj pa drugega, treking.

Nikaragva

Pivo stane okoli evra in pol, deskanja na vodi pa se lahko učite že za manj kot deset dolarjev na uro. Na voljo imate opazovanje čudovitih vrst ptic, deskanje, čudovite plaže, pa tudi veliko (nočne) zabave.

Zimbabve

Pivo stane nekaj manj kot dva evra, privoščili pa si ga boste lahko po adrenalinskem spustu po rečnih brzicah. Nikar ne izpustite edinstvenih Viktorijinih slapov, kjer si lahko strah naženete v kosti tudi z bungee skokom (s tretje najvišje točke na svetu!), privoščite pa si lahko tudi malo dražje safarije.