Od začetka letošnjega državnega prvenstva se je vedelo, da trije klubi večjih upanj na uvrstitev v ligo za prvaka že vnaprej ne morejo gojiti. Govor je o Portorožu, Podčetrtku in LTH Castingsu. Tekme so kasneje tezo potrdile, omenjena moštva pa bodo boj nadaljevala v ligi za obstanek, kjer bo sila pomembno začetno izhodišče.

Rezultati medsebojnih obračunov moštev od 6. do 12. mesta po rednem delu sezone se bodo v njihovem primeru namreč prenesli tudi v drugi del. V tem pogledu je bila zmaga škofjeloškega LTH Castingsa v 19. krogu proti Šenčurju, kjer je trenersko mesto sporazumno zapustil Ernest Novak, sila pomembna. Za uspeh je bil najbolj zaslužen 23-letni branilec Jan Rebec, ki je dosegel 26 točk in pet skokov ter postal Dnevnikov igralec kroga. Rebec pri LTH Castingsu igra drugo sezone, s povprečjem 11,4 točke na tekmo pa je eden najpomembnejših posameznikov v moštvu trenerja Radeta Mijanovića.

Drugo mesto v izboru Dnevnikovega igralca 19. kroga je tokrat pripadlo Simu Atanackoviću, ki je k izredno pomembni zmagi Heliosa v boju za ligo za prvaka proti Rogaški prispeval 22 točk in devet skokov. Na tretjem je pristal Igor Tratnik (zmaga Zlatoroga proti Primorski, 18 točk in sedem skokov), na četrtem Sead Hadžifejzović (poraz Šenčurja proti LTH Castingsu, 24 točk in 11 skokov), na petem pa Devin Oliver (zmaga Olimpije proti Podčetrtku, 11 točk, 12 skokov in pet asistenc).