Čeprav je bila pred košarkarji Olimpije v 24. krogu lige ABA najlažja tekma v sezoni, saj je bila evroligaška Crvena zvezda izrazit favorit, je trener Gašper Okorn upal, da bodo njegovi igralci v želji po dokazovanju Beograjčanom nudili dostojen odpor. A zgodilo se je ravno obratno. Ljubljančani so se namreč kakovostnejšega nasprotnika ustrašili in se predali še pred uvodnim sodnikovim metom ter na koncu utrpeli visok poraz.

Za Olimpijo, pri kateri je zaradi trebušne viroze manjkal Devin Oliver, še vedno pa je v suspenzu Mirko Mulalić, je bilo v dvorani Aleksandra Nikolića vsega konec že v tretji minuti. Gostitelji so namreč takrat vodili z 12:0, se v nadaljevanju nekajkrat poigrali z nasprotnikom, na koncu pa le nekoliko popustili. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je lahko veliko igralnega časa ponudil nekaterim mladeničem, ki so igrali brez kakršne koli treme in brez težav skrbeli za višanje prednosti svojega moštva.

»Crvena zvezda je v ligi ABA zgodba zase, zato iz tega obračuna ne bomo delali drame. Nisem zadovoljen, saj nismo niti poskušali. Videti je bilo, kot da igralci niso verjeli, da lahko nekaj dosežejo v Beogradu. Vse to se je pokazalo že v prvi četrtini. Tekma je bila končana že v prvi minuti, ko smo vzeli prvo minuto odmora pri 8:0 za Crveno zvezdo. Na koncu lahko rečem, da moramo biti s porazom za 'samo' 21 točk še zadovoljni,« je po tekmi povedal trener Olimpije Gašper Okorn, ki je bil zaradi mlačnega pristopa svojih igralcev ob minutah odmora pogosto besen kot ris. Zmaji bodo do konca lige ABA v nedeljo gostili Cedevito, v zadnjem krogu pa gostovali v Zadru.