Slovenski košarkar v dresu Detroita Beno Udrih je tudi tokrat obsedel na klopi in ni sodeloval niti v razburljivi končnici obračuna, ki je odločila končni razplet, proti Bostonu, sicer drugouvrščenemu moštvu vzhodnega dela lige. Med polčasom so domači upokojili tekmovalni dres s številko 32, ki jo je nosil Richard Hamilton, prvi strelec Detroita v sezoni 2003/04, ko je ekipa osvojila naslov prvaka lige.

Oklahoma City Thunder je s 118:110 odpravila New Orleans Pelicans. Izkazal se je Russell Westbrook, ki je zgolj v zadnji četrtini nanizal 21 točk, dosegel je 29. trojni dvojček v sezoni; zbral je 41 točk ter še po 11 skokov in podaj. Sedmič v karieri je trojni dvojček dosegel ob tem, da je nanizal 40 točk ali več in se s tem na večni lestvici NBA na drugem mestu izenačil z legendarnim Wiltom Chamberlainom.

Igralci Los Angeles Clippers so po podaljšku ugnali Charlotte Hornets s 124:121, do zmage pa so jih vodili Blake Griffin s 43 točkami in desetimi skoki, DeAndre Jordan z 20 točkami in 19 skoki ter Chris Paul, ki ga je ena ujeta žoga ločila od trojnega dvojčka (15 točk, 17 podaj, devet skokov). Na drugi strani je bil najbolj učinkovit Kemba Walker (34 točk).

Malcolm Brogdon je bil s 15 točkami in sedmimi podajami prepotrebna iskra s klopi ekipe Milwaukee Bucks za zmago nad Phoenix Suns s 100:96. Prvi mož zmagovalcev je bil sicer Giannis Antetokounmpo (28 točk, osem skokov, šest podaj). sta