Festival Dnevi komedije letos že šestindvajsetič vabi smeha željne gledalce v Celje. Gre za edinstveni festival v Sloveniji, ki je skozi leta delovanja prerasel lokalni značaj in postal pomemben slovenski gledališki dogodek. Pregled najboljših gledaliških komedij preteklega leta vsako leto v Celje pripelje ustvarjalce institucionalnih in neinstitucionalnih gledališč iz vse Slovenije.

Za nagrade se bo potegovalo osem predstav tekmovalnega programa. Program je sestavila selektorica festivala, dramaturginja SLG Celje Tatjana Doma, ki je izmed trinajstih prijavljenih komedij izbrala osem najboljših. Tekmovalne predstave ocenjujejo tudi gledalci, ki izberejo najboljšo predstavo festivala in komedijanta oziroma komedijantko večera. Zaključna slovesnost s podelitvijo nagrad bo v soboto, 18. marca.

Slovensko ljudsko gledališče ponovno vabi ustvarjalce k sodelovanju na anonimnem dvoletnem natečaju za izvirno komedijo. Avtorji morajo svoje komedije poslati do 30. septembra. Nagrado za žlahtno komedijsko pero bodo podelili na Dnevih komedije 2018. mg