Na pustno soboto je Vardar na šesti medsebojni tekmi proti Celjanom dosegel že šesto zmago in se »našemil« v vodilno moštvo v skupini B. V dvorani Jane Sandanski, poimenovani po nekdanjem makedonskem revolucionarju, v igri Celja ni bilo nobenega »revolucionarnega« napredka, kar se je poznalo tudi na semaforju. Po tretjem in sočasno zadnjem izenačenju (3:3 v šesti minuti) so desetkratni prvaki Makedonije, ki imajo v 19-članskem igralskem kadru le štiri Makedonce, v slabih treh minutah naredili delni izid 4:0 za vodstvo s 7:3. Gostje so padali iz napake v napako, za nameček pa je v domačih vratih blestel 37-letni, 200 centimetrov visoki in kar 120 kilogramov težki Arpad Šterbik, ki po naslednji sezoni napoveduje konec svoje kariere.

Tolažba – remi v drugem polčasu

Slovenski prvaki so že v prvem polčasu dobili kar 20 zadetkov, za tolažbo pa jim ostaja dejstvo, da se je vsaj drugi polčas končal z remijem (15:15). Vratarja Ivan Gajić (po sezoni zapušča Celje) in Urban Lesjak (namesto Gajića mu bo družbo delal Urh Kastelic, ki je pred dnevi iz Maribora do konca sezone odšel v Pick Szeged) sta skupaj zbrala le osem obramb in Vardar je zlahka držal visoko prednost. Ta se je v drugem polčasu ves čas gibala med petimi in sedmimi goli, zato zmaga Vardarja, ki bo do konca tega dela tekmovanja igral še z Meškovom in Kristianstadom, ni bila niti za trenutek ogrožena.

»Proti Vardarju je treba biti na maksimalni ravni ali vsaj blizu nje v vseh elementih igre, če želiš kar koli iztržiti. Žal nam v večjem delu to ni uspevalo, saj smo imeli preveč svileno obrambo, tudi napad ni stekel, njihov vratar in obramba pa sta znala to kaznovati. Moji fantje so imeli željo, a ni bilo prave energije, vendar jim nimam česa očitati,« je dejal trener Branko Tamše po četrtem porazu na četrti tekmi z Vardarjem v tej sezoni. Levoroki ostrostrelec Žiga Mlakar, ki ga skupaj s soigralci že v četrtek v Zlatorogu čaka tekma proti nemški ekipi Rhein Neckar, je bil z osmimi zadetki iz devetih poskusov prvi strelec Celjanov, a to je bila slaba tolažba: »Naleteli smo na zelo kakovostno, visoko in močno oviro, ki ji v Skopju nismo bili kos. Kljub porazu moramo iti v zadnji tekmi z Rheinom Neckarjem in Zagrebom s pozitivnimi mislimi in zelo samozavestni. Če bo le možno, moramo premagati oboje in se uvrstiti v osmino finala.«

Izidi, skupina B, 12. krog: Rhein Neckar – Meškov Brest 25:24 (11:12), Vardar – Celje Pivovarna Laško 35:30 (20:15), Zagreb – Kristianstad 26:23 (13:11), Kielce – Pick Szeged 28:24 (13:14).

Krimovke še drugič z minus 17

Po polomu proti Györiju na Madžarskem s 17 zadetki razlike (22:39) so rokometašice Krima enako »porcijo« od istega tekmeca dobile tudi na Kodeljevem. Da bodo oslabljene krimovke doživele nov polom in četrti zaporedni poraz na štirih tekmah v drugem delu tekmovanja, je bilo jasno že po osmih minutah, ko so Madžarke ob bučni podpori svojih 200 navijačev povedle s 7:2. Najvišja prednost v prvem polčasu je znašala osem zadetkov (14:6, 17:9, 18:10), rekordna na tekmi, ki je spominjala na igro mačke z mišjo in na kateri so gostje z zadnjih 17 minutah naredile delni izid kar 11:1, pa končnih 17.

Krim še nikoli v klubski zgodovini ni premagal Györija, ki je z zmago že dva kroga pred koncem potrdil uvrstitev v četrtfinale. »Györi je stroj, ki melje. Naša največja težava je bila, da še tistih priložnosti, ki smo si jih uspeli priigrati, nismo izkoristili. In namesto da bi dosegli zadetek, smo ga dobili. Glede na težave, s katerimi se ubadamo, je to žal naša realnost,« je tekmo, na kateri je z desetimi zadetki izstopala lepotica Anita Görbicz, ocenil Krimov trener Uroš Bregar, ki ga v naslednjem krogu čaka težko gostovanje v Bukarešti. Tudi Nina Jeriček je bila razočarana: »Madžarke trenutno igrajo najlepši rokomet v Evropi. Poskušale smo popraviti vtis s prve tekme, a ni šlo, niti slučajno pa nismo znova pričakovale tako visokega poraza. Upale smo na samo pet, šest minusa, a niti ne vem, kdaj smo prišle na 17 zadetkov zaostanka.«

Izidi, skupina 2, 8. krog: Larvik – CSM Bukarešta 35:33 (18:18), Krim Mercator – Györi 17:34 (10:18), Esbjerg – Midtjylland 22:21 (14:11).