Senatorjem je opisal, kako je v Rusiji in Indiji srečal žrtve modernega suženjstva in sodeloval pri akcijah FBI: »Videl sem stvari, ki jih nihče ne bi smel videti. Videl sem posnetek otroka, ki je bil star toliko kot moj in ga je posilil Američan, seks turist v Kambodži, deklica pa je mislila, da je vse igra.« Opozoril je, da lahko tehnologijo uporabimo v boju proti modernemu suženjstvu: »V šestih mesecih smo s pomočjo aplikacije spotlight odkrili več kot 6000 žrtev trgovine z ljudmi.«

Z drugo programsko opremo lažje preiskujejo dark web. Senatorjem je predlagal nekaj rešitev, kako bi se lahko še bolje borili proti modernemu suženjstvu.

Čeprav je bila tematika njegovega govora zelo resna, se je tudi pošalil. Ko je neki senator dejal, da je na filmu bolj čeden kot v resnici, mu je poslal poljubček. Vsem je tudi razdelil rdeče križce, znake mednarodnega boja proti modernemu suženjstvu. Nato pa je pohitel k svoji družini, ki ga je čakala v Washingtonu. Senatorjem se je zahvalil, da je bilo zaslišanje zjutraj, tako da bo lahko večerjal z ženo Milo Kunis.