»Razvili smo kar nekaj novih produktov, še posebej pa smo ponosni na uvrstitev produkta imenovanega »Managed Trading Services«, ki se razvija v naši pisarni in predstavlja celovito rešitev za upravljanje s tveganji za stavniške hiše. Lani smo ustvarili 5,9 milijona evrov prihodkov. Za letos načrtujemo, da bomo ustvarili 7,5 milijona evrov prihodkov. Nadaljevali smo z delom na obstoječih produktih, v načrtih pa imamo tudi razvoj nekaterih novih projektov, na račun tega bomo tudi iskali kar nekaj novih sodelavcev. O načrtih za 2018 pa je trenutno še prezgodaj govoriti,« pravi Ferlan.

Tudi za Sportradar je bilo leto 2016 leto notranje preobrazbe. Na ravni skupine so vpeljali kar nekaj novih procesov, ki so bili nujni zaradi soočanja s pastmi hitre rasti. Ti procesi so sprožili tudi nekaj sprememb v slovenskem Sportradarju, več je administrativnih zahtev. »Vendar pa vse to daje našemu načinu delu več strukture, hkrati smo tudi bolje vpeti v skupino,« poudarja Ferlan, eden od prvih ustanoviteljev Klike.

Podjetje zaposluje skoraj 120 sodelavcev, za letos načrtujejo, da jih boo zaposlili še 17. Večinoma iščejo razvijalce in oblikovalce, potrebujejo pa tudi dva podatkovna znanstvenika ter poslovnega analitika. Ferlan poudarja, da je najtežje dobiti izkušnje strokovnjake z domenskim znanjem, saj je povpraševanje po takšnih kadrih tako pri nas kot tudi v tujini izjemno veliko. Sicer pa večjih sprememb delovnih mest v okviru dejavnosti ne pričakujejo. »Delovna mesta naj se v bližnji prihodnosti ne bi bistveno spreminjala, se pa v IT panogi nenehno spreminjajo tehnologije, ki jih uporabljamo,« pojasnjuje Ferlan in poudarja, da z veseljem ponujajo delovne izkušnje in sodelovanje študentom.

»Z veseljem zaposlimo perspektivne študente, ki so kljub obveznostim na fakulteti pripravljeni delati vsaj za polovičen delovni čas. Opažamo pa, da je zaradi obveznih prisotnosti na predavanjih in vajah precej manj primernih kandidatov, kar je po svoje škoda, saj so praktične izkušnje, ki jih študenti v IT panogi pridobijo z delom v podjetjih, nujne za njihovo prvo zaposlitev. Udeležujemo se tudi različnih zaposlitvenih sejmov, ki jih organizirajo fakultete, letos pa smo prvič v sodelovanju z ljubljanskimi fakultetami organizirali natečaj za študente, kjer so študenti predstavili svoje ideje za uporabo športnih podatkov. Zmagovalna ekipa svojo idejo sedaj razvija naprej v nekakšnem inkubatorju znotraj našega podjetja.«