Po končanem vikendu Vseh zvezd so moštva v košarkarski ligi NBA ponoči nadaljevala z rednim delom sezone. Dogajanje bo v prihodnjih tednih zanimivejše kot do zdaj, saj se bodo nekatera moštva bojevala za mesto v končnici, spet druga si bodo pred izločilnimi boji želela priigrati čim boljše izhodišče. Tista, ki bodo po 82 tekmah zaključila z letošnjo sezono, pa že pogledujejo proti naslednji. En izmed najslavnejših košarkarskih klubov na svetu Los Angeles Lakers je v zadnjih letih v krizi. Klub iz Kalifornije se četrto sezono zapored ne bo prebil v končnico, lani pa je z le 17 zmagami postavil neslavni rekord franšize. Ker moštvu ne gre precej boljše niti v letošnji sezoni, se je predsednica Jeanie Buss odločila za drastično potezo. Odpustila je generalnega direktorja Mitcha Kupchaka in podpredsednika za košarkarske operacije, sicer svojega brata Jima Bussa, za predsednika košarkarskih operacij pa postavila klubsko legendo Magica Johnsona.

Johnson, ki je z LA Lakersi v osemdesetih letih kar petkrat postal prvak in velja za enega najboljših košarkarjev vseh časov, se zaveda, da je pred njim zahtevna in odgovorna naloga. »Če bi bila situacija v klubu dobra, me ne bi bilo tu. Vem, da me čaka težko delo. A zdaj sem se vrnil in to za daljše obdobje. Slej ali prej bomo stvari obrnili na bolje,« je dejal Magic Johnson, ki je nemudoma po prihodu zavihal rokave. Za generalnega direktorja kluba je izbral Roba Pelinko, nato pa opravil tudi prvo menjavo, ko je v Houston poslal Louja Williamsa v zameno za Coreyja Brewerja in izbor v prvem krogu prihajajočega nabora. Ob tem pa se je že spustil v lov za še eno legendo kluba Kobejem Bryantom, ki si ga silno želi na kakšni izmed klubskih funkcij. Ena glavnih Johnsonovih nalog bo sicer, da bo v Los Angeles znova privabil kakšno od največjih igralskih imen v ligi NBA. Priložnost bo imel že poleti, ko jih bo na tržnici kar nekaj prostih. Ko so ga novinarji povprašali, kakšne prijeme bo uporabil pri privabljanju, se je le prešerno nasmejal in jim odgovoril: »Počakajte in boste videli.«

Kralji si želijo niza zmag

S hudim bojem za mesto v končnici v hokejski ligi NHL medtem nadaljujeta Anže Kopitar in njegovo moštvo Los Angeles Kings. Kralji bodo do konca rednega dela odigrali še več kot 20 tekem, a je igralcem jasno, da je vsaka izredno pomembna. »Z igralci se veliko pogovarjamo o končnici. Zdaj prihajajo obračuni, na katerih bomo morali iz sebe iztisniti vse atome moči. Poskušali bomo priti do kakšnega niza zmag in si mesto v končnici zagotoviti pred zadnjimi tekmami rednega dela sezone. V nasprotnem primeru se ti hitro lahko pripeti kakšna neprijetnost in ostaneš praznih rok,« pravi Kopitarjev soigralec Tyler Toffoli.