Začetek obračuna med Portom in Juventusom na stadionu Dragao je bil vse prej kot atraktiven. Ekipi sta bili dolgo časa izenačeni, ravnovesje moči pa se je v korist Torinčanov prevesilo šele v drugi polovici prvega polčasa, ko je domači branilec Alex Telles v le dveh minutah (25. in 27.) dvakrat porumenel in svojim soigralcem pošteno zagrenil nadaljevanje tekme. Stara dama je ob številčni premoči v nadaljevanju zagospodarila na igrišču in postajala vse nevarnejša. Le minuto po predčasnem odhodu Brazilca v slačilnico je z roba kazenskega prostora zapretil Juan Cuardado, a za las zgrešil vrata.

Še bližje zadetku je bil v 39. minuti Gonzalo Higuain, ki se je iz oči v oči znašel pred domačim vratarjem Ikerjem Casillasom, dvoboj nekdanjih soigralcev pri madridskem Realu pa je pripadel slednjemu. A najlepšo priložnost so si italijanski prvaki pripravili v sodnikovem dodatku, ko je z 18 metrov poizkušal Paulo Dybala, zadetek pa mu je preprečila vratnica.

Čeprav je bil Juventus boljša ekipa tudi v nadaljevanju, pa je svojo premoč uspel kronati šele globoko v drugem polčasu. Zmago in lepo prednost pred povratnim dvobojem v Torinu sta italijanskemu velikanu zagotovila šele rezervista. V vodstvo je goste v 72. minuti popeljal Marko Pjaca, končni izid 2:0 pa je le dve minuti kasneje postavil Dani Alves.

Sevilla boljša od angleških prvakov

Na drugi tekmi večera je Sevilla gostila aktualnega angleškega prvaka Leicester. Zmage so se veselili Španci, ki so bili boljši z izidom 2:1. Za domače sta zadela Pablo Sarabia v 25. in Joaquin Correa v 62. minuti, medtem ko se je za goste v 73. minuti med strelce vpisal Jamie Vardy.