V tej sezoni so se zeleni in vijolični pomerili dvakrat: v Mariboru je bilo 1:1, v Ljubljani pa so bili s 3:1 boljši Mariborčani.

Kljub precej spremenjeni ekipi so v ljubljanskem taboru pred obračunom v Ljudskem vrtu samozavestni. »Iskreno povedano imam pozitivne občutke, ne glede na vse spremembe. Čutiti je pozitiven naboj, pozitiven stres tudi pri fantih. Imamo super izziv pred nami, ta cilj imamo v mislih od začetka priprav,« je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal trener Olimpije Luka Elsner, ki se pred obračunom z Mariborom lahko veseli vrnitve vratarja Nejca Vidmarja in branilca Nemanje Mitrovića.

Eden tistih, ki ga slovenska javnost še ne pozna dobro, bržčas pa tudi sobotni tekmec, je 20-letni krilni nogometaš Nathan Oduwa, ki bi lahko bil presenečenje za tekmeca. »Podobne derbije sem že igral v Angliji, kasneje tudi na Škotskem, kjer sem igral za Rangers, vseeno pa mislim, da bo derbi z Mariborom posebno doživetje.«

Oduwa, ki dodaja, da je trenutno v zelo dobri formi, je v pogovoru na uradni strani Olimpije navijačem sporočil, »da naj se pripravijo, da bodo vzklikali njegovo ime«. 20-letnik je le eden od številnih novincev oziroma povratnikov. Spomladi bodo dres Olimpije, ki so jo zapustili številni pomembni igralci, nosili še Daniel Avramovski, Alexandru Cretu, Dino Štiglec, Rok Baskera, Issah Abass, David Tijanić, Kingsley Boateng in Branko Ilić. Vstopnice v Ljudskem vrtu so že razprodane.