Najboljši vratar španske lige v minuli sezoni Jan Oblak je prehitel zdravniške napovedi in se po 68 dneh znova uvrstil v moštvo Atletica iz Madrida. Oblaku so po decembrski operaciji poškodovane rame napovedali do štiri mesece počitka, a se bo že nocoj vrnil na veliki oder, ko bo Atletico v Leverkusnu začel izločilne boje v ligi prvakov. Novico so pospremili tudi na včerajšnji naslovnici pri madridskem športnem časopisu As.

Odkar je Oblaka med vratnicama Atletica zamenjal Miguel Angel Moya, je madridski klub ostal v igri le še za najprestižnejšo lovoriko, ki se mu je v zadnjih treh letih obakrat izmuznila v velikem finalu. V tej sezoni si je Atletico v španski ligi nabral prevelik zaostanek za mestnim tekmecem Realom, v kraljevem pokalu pa je bil prekratek proti Barceloni. Čeprav je bil Atletico v prejšnjih letih nekoliko konkurenčnejši, v dvoboju z Bayerjem navkljub vsemu velja za favorita. Z nemškimi klubi ima v izločilnih fazah evropskih tekmovanj dobre izkušnje, saj je v petnajstih poskusih enajstkrat napredoval. »Čaka nas zahtevna naloga. Bayer nas bo prisilil, da bomo igrali do roba svojih zmožnosti,« je napovedal vezist Koke. Glavni španski adut bo francoski napadalec Antoine Griezmann, ki bo morda le še v tej sezoni nosil dres Atletica, saj mu napovedujejo selitev v Manchester United, za njegovega soigralca Kevina Gameira pa naj bi se ogrevali v Tottenhamu.

Bayer in Atletico sta se pred dvema letoma prav tako udarila v osmini finala lige prvakov, ko so Španci napredovali šele po izvajanju enajstmetrovk. Včeraj je pred novinarje stopil tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je bil jeseni junak velike zmage proti Tottenhamu. »Dobro se spominjam tiste tekme. Zelo smo se morali potruditi, da smo se uvrstili v osmino finala, zdaj pa z velikimi pričakovanji čakamo nove izzive. Vsak nogometaš si želi tekem na tako visoki ravni,« je govoril Kevin Kampl.