Konec tedna vseh zvezd v ligi NBA je znova navdušil in ljubiteljem košarke postregel z obilico atraktivnih potez. Čeprav je bilo dogajanje v New Orleansu od četrtka do nedelje pod velikim medijskim drobnogledom, pa je po koncu tekme med Vzhodom in Zahodom, ki se je končala z rekordnih 192:182 za slednje, pozornost ukradel DeMarcus Cousins. Šestindvajsetletni in 211 centimetrov visoki košarkar je namreč kar med pogovorom z novinarji izvedel, da ga je Sacramento skupaj z Omrijem Casspijem v menjavi za Buddyja Hielda, Tyreka Evansa, Langstona Gallowayja ter za izbora na prihajajočem naboru v prvem in drugem krogu poslal v New Orleans. V največjem mestu zvezne države Luisiana bo združil moči z Anthonyjem Davisom, ki je z 52 točkami in desetimi skoki postal najkoristnejši igralec (MVP) tekme vseh zvezd.

Fenomenalna predstava Anthonyja Davisa na tekmi, kjer se obramba praktično ne igra, seveda ni presenečenje. Komaj 23-letni zvezdnik New Orleans Pelicans je namreč že pred začetkom odkrito govoril, da bo krenil na naziv najkoristnejšega igralca. Težav s tem niso imeli niti njegovi soigralci na Zahodu, saj so mu pred domačimi gledalci ves čas podajali žogo. Davis je imel tako na koncu kar 39 metov, kar je rekord tekem vseh zvezd, kot je rekord seveda tudi 52 doseženih točk. Slednjega je v rokah do nedelje držal Wilt Chamberlain, ki je leta 1962 dosegel 42 točk. »Soigralcem sem večkrat ponovil, da želim pred navijači New Orleansa vzeti naziv MVP. To si je to mesto zaslužilo. Res sem užival in vesel sem, da so uživali tudi drugi,« je povedal Anthony Davis.

Morda še bolj kot nedeljska tekma pa je na koncu tedna vseh zvezd pričakovano sobotno dogajanje, ko se izbrani igralci pomerijo na spretnostnem poligonu, v metanju trojk in zabijanju. Na prvem je šla zmaga v roke Latvijca Kristapsa Porzingisa (New York Knicks), trojke je najbolj natančno zadeval Eric Gordon (Houston Rockets), pri zabijanju pa je bil najbolj atraktiven Glenn Robinson III. (Indiana Pacers). Zanimivo je, da v tekmovanju meta za tri točke ni sodeloval nihče od vodilne šesterice po odstotku zadetih metov izza črte 7,24 metra v letošnji sezoni. Prav na šestem mestu je z 42,6 odstotka zadetih trojk Slovenec Goran Dragić. »Ko je v tekmovanju v zabijanju pred leti zmagal Vince Carter, je že v prvem poizkusu šokiral ljudi. To sem želel storiti tudi sam. Kdo ve, če sem s tem dosegel svoje. Konec koncev niti ni pomembno. Važno je le, da sem prišel do zmage,« je po uspehu v tekmovanju v zabijanju razlagal Glenn Robinson III.