Njegova izjava se je z bliskovito hitrostjo razširila po omrežjih, nanje pa so se uporabniki (in tudi politiki) različno odzivali. Nekdanji švedski zunanji minister Carl Bildt se je prek twitterja vprašal, kaj je Trump kadil, da takšne kvasi, Magnus Ranstorp, ki se ukvarja z raziskovanjem terorizma na švedski univerzi za obrambo, pa je po ogledu posnetka s Trumpovo izjavo tvitnil, da gre za »lažno novico«, ki je termin, zelo priljubljen v Trumpovi ekipi.

Najbolj navdušeni uporabniki so pod oznako #LastNightInSweden puščali šaljiva sporočila, kot na primer, da se je stopil snežak, da so napačno sestavili Ikeino omaro oziroma so se napili piva in zaspali.

Brez navezave na Piko Nogavičko ni šlo, nekateri so svoje tvite opremili še z »nasiljem« na ulicah švedskih mest (nekdo prevrne smetnjak) in prosili, naj ljudje molijo zanje.

Na Trumpov račun se je pošalila tudi Chelsea Clinton, hči Trumpove tekmice Hillary. »Druga polovica bo umrla v prepričanju, da je v petek Švedsko zadel nov napad v slogu 11. septembra. In z ničemer jih ne bomo mogli prepričati, da se motijo,« je tvitnil veliki Trumpov kritik Michael Moore. Igralka Marcia Cross se je pošalila s čivkom »Kar se zgodi na Švedskem, ostane na Švedskem.«, igralec John Cleese pa kar ni mogel verjeti, kaj se dogaja.