S finalno zmago v pristaniškem mestu na Nizozemskem je Tsonga osvojil že 13. turnir na seriji ATP. Srečanje je sicer začel zaspano, saj je imel težave s servisom že v prvi igri, a je obranil napade Goffina in v drugi igri imel nekaj priložnosti za odvzem servisa, toda Belgijec je uspel poravnati izid v igrah. Goffin je z dobro globino nepredvidljivih forehand udarcev Francozu v nadaljevanju dvakrat odvzel servis in ob svojem začetnem udarcu vodil že s 4 : 1. Tsonga je sicer znižal zaostanek, a je Belgijec kjub temu dobil prvi niz.

Po odmoru sta finalista nadaljevala z odličnim tenisom z osnovne črte. Tsonga je v zanj značilnem slogu začel močneje udarjati žogico, kar je nadgrajeval s spremembami v tempu in občasnimi prihodi k mreži. Toda Belgijec ni popuščal in po izjemnem tenisu v zaključnih igrah drugega niza klonil šele ob serviranju za obstanek v deseti.

Tsonga je bil s silovitimi udarci zelo natančen in drugi niz zaključil z močnim forehandom, ki je ujel zadnjo črto. To se je izkazalo za odločilno, saj je bil tretji niz nato enostranski, Goffin je namreč do edine igre prišel ob zaostanku z 0 : 5.

Za 31-let starega Francoza, ki je nazadnje slavil septembra 2015 v Metzu, je to prvi osvojeni turnir po skoraj letu in pol. Turnir si bo gotovo zapomnil tudi po polfinalni zmagi nad Tomašem Berdychom, kar je bila zanj okrogla 400. zmaga na seriji.

Po še daljšem obdobju brez zmagoslavja si je v Buenos Airesu po štirih letih vnovično turnirsko zmago priigral Aleksander Dolgopolov. S 7 : 6 in 6 : 4 je bil Ukrajinec boljši od prvega nosilca Keja Nišikorija. Ameriški teniški igralec Ryan Harrison pa je v Memphisu v svojem prvem finalu na turnirjih ATP prišel do svojega prvega naslova. V finalu je premagal Gruzijca Nikoloza Basilašvilija s 6 : 1 in 6 : 4, s čimer se je 24-letni ameriški tenisač prebil med prvih 50 igralcev na lestvici ATP, kjer je bil sicer kratek čas že julija 2012.