Učenje na izkušnjah drugih je lahko bistveno hitrejše in manj boleče (beri cenejše), kot če sami delamo napake in tako dobivamo lekcije za naprej. Izmenjava izkušenj in oblikovanje jasnejše slike o dogajanju v prihodnosti je tudi ključni cilj konference Zlata nit 2016, ki se bo 23. marca odvila ob zaključku že desetega izbora najboljših zaposlovalcev na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča v Ljubljani.

Konferenca, ki so jo naslovili Spremembe so. Sprememba bom!, bo postregla z vsebinami, ki nikogar ne bodo pustile ravnodušnega. Raziskovalci, ki skrbno in poglobljeno analizirajo podatke, ki jih dobijo na osnovi analize odgovorov zaposlenih na vprašalnik, bodo jasno pokazali, kaj nam želi povedati več kot 70 tisoč zaposlenih, ki so v dosedanjih 10 letih sodelovali v anketi Zlata nit. Zanimivo bo tudi zelo transparentno videti, v kolikšni meri so podjetja, kjer skrbijo za razvoj in vodenje svojih zaposlenih k enotnim ciljem, poslovno bolj uspešna ter kako poteka razvoj voditeljstva v slovenskih podjetjih.

Ob tem pa bodo osvetlili tudi problem, ki upravičeno zbuja veliko zaskrbljenost, saj analiza podatkov pridobljenih iz anket ponuja uvid, da ocena osebne rasti in razvoja zaposlenih po 41. letu drastično upade, in da gredo v neke vrste »zimsko spanje«. Konferenco bo tvoril tudi pogovor z naslovom Prihodnost dela: tehnologija, učenje in aktivacija, kjer bodo s predstavniki podjetij, izobraževalnih ustanov in agencije za pridobivanje kadrov orisali razmere, ki nastajajo kot posledica naglega tehnološkega razvoja, digitalizacije delovnih procesov in komunikacije ter kako na vse spremembe ustrezno pripraviti zaposlene ter ohraniti visoko raven zavzetosti.

»Ob neprestanih spremembah pa nekaj le ostaja v Zlati niti enako kot ob njenem snovanju leta 2007: ambiciozni smo in verjamemo, da lahko imamo v Sloveniji najboljše zaposlene in zaposlovalce na svetu. Če kdo dvomi: zakaj izgubljati čas z vprašanjem, zakaj to ne drži? Raje usmerimo vse sile in energijo v to, da jih bomo imeli. Čim prej! In bodo delovna mesta nastajala in ostajala prav v Sloveniji. Ker bomo ljudje tu radi in dobro delali. Ker bo delo ustvarjalno ter dobro plačano in se bomo v delovnem okolju dobro počutili. In bo to povezano z dobrimi poslovnimi rezultati, doseženimi na pravi način,« pravi Anisa Faganelj. vodja Zlate niti.

Konferenco bo zaokrožil edinstven predavatelj, mednarodno priznani violinist in gostujoči profesor na IEDC-Poslovni šoli Bled Miha Pogačnik, ki bo na sebi lasten način predstavil spremembe, ki vplivajo na naše delovno in zasebno življenje.

Dnevnikov izbor najboljših zaposlovalcev, ki torej praznuje pomemben jubilej, bo tudi ob svoji deseti obletnici drugačen, predvsem pa usmerjen v iskanje rešitev za hitrejše prilagajanje razmeram in ohranjanje konkurenčnosti na osnovi skrbi za zaposlene.