Vsi, ki imajo zamisel, ki je bila do sedaj spregledana zaradi majhnosti, lokalnosti ali slabe finančne dostopnosti, ali pa jih je strah, da bi jim zmanjkalo motivacije in podjetniškega znanja ter iščejo možnost za izboljšanje svoje dejavnosti oziroma ustvarjanje lastnega delovnega mesta, imajo zdaj priložnost, da se vključijo v projekt Ferfl. Spomladi bo namreč znova pognal svoje motorje.

Gre za celovit program spodbujanja podjetniških idej z družbenim učinkom, ki različne generacije spodbuja, naj začnejo razmišljati o boljši prihodnosti in razvijati podjetniške ideje, ki imajo pozitivne učinke tudi za družbo in okolje, v katerem živimo. Program je pobuda Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana, njegova izvedba pa je za udeležence v vseh fazah brezplačna.

Program, ki so ga prvič izvedli jeseni 2014, bodo letos pripravili že četrtič. V prvih treh sezonah so se kalile številne ekipe oziroma posamezniki. Ustanovili so podjetja, ki danes že delujejo na trgu. Med njimi so Mimice, znane iz nedavnega projekta Startaj Slovenija!, DŠkatla, BisterUm, Dežela zelišč, Rožma, Vitalizem, Unlock Ljubljana in drugi. Vsi omenjeni so šli skozi program, kakršnega bodo deležni tudi njihovi nasledniki, in sicer gre za štiri sklope aktivnosti: podjetniški natečaj, start-up vikend, podjetniško šolo in socialnopodjetniški inkubator.

Javni zavod Cene Štupar tako vabi vse, katerih ideje silijo na plano, naj se prijavijo in se potegujejo za eno izmed šestih mest v podjetniški šoli. Šola podjetništva bo potekala dva meseca, in sicer bo enkrat na teden delavnica na določeno temo, prav tolikokrat pa se bo vsaka ekipa srečala tudi z mentorjem, s katerim bodo načrtovali tedenske aktivnosti, pregledali realizacijo in skrbeli, da bo razvoj zamisli in vstop na trg čim hitrejši. Dva zmagovalca bodo izbrali 24. maja, nato pa bosta oba svoji ideji tri mesece razvijala še v socialnopodjetniškem inkubatorju, od koder bosta odskočila na trg. Nagradni sklad znaša več kot 14.000 evrov in se izraža v obliki mentorske podpore, brezplačnih pisarniških prostorov in podobnega.

Za vse, ki svoje ideje še nimajo dokončno oblikovane ali pa jih zanima, kako preveriti, ali je ideja dobra in pripravljena za v stop na trg, pa se lahko pridružijo Ferflu na start-up vikendu, ki bo potekal od 10. do 12. marca. Prijave sprejemajo na spletni strani projekta Ferfl, kjer je tudi več informacij o podjetniškem programu Javnega zavoda Cene Štupar. slo