Med glavnimi bančnimi zmagovalci je zagotovo finančna hobotnica Goldman Sachs, ki svoje lovke že dolga desetletja vije znotraj vseh nivojev ameriške oblasti. Delnica banke je v sredo presegla rekordni nivo pri slabih 250 dolarjih, ki ga je dosegala leta 2007, takrat še v času »predkrizne evforije«, ki se je končala z velikim hipotekarnim zlomom. Naj omenim, da je takrat delnica od vrha izgubila kar 80 odstotkov vrednosti. Po Trumpovi zmagi in »novi« retoriki, se je cena delnic Goldmana Sachsa v nekaj mesecih zvišala s 150 na 250 dolarjev. Če je tržne udeležence pred volitvami skrbelo za prihodnost ameriških bank, je Trump že s svojo politiko kadrovanja hitro pokazal, da bo Goldman Sachs kot banka še naprej zelo tesno vpeta v politično igro ZDA. V ekipo je Trump privabil še takratnega direktorja Goldmana Sachsa Garyja Cohna, medtem ko je Steven Mnuchin kot nekdanji partner Goldmana Sachsa dobil kar sedež na vrhu ameriške centralne banke. Poleg omenjenih sta v Trumpovo administracijo povabilo prejela tudi Dina Powell in Jim Donovan, oba zaposlena na visokih položajih znotraj Goldmana Sachsa. Navkljub Trumpovi odločbi, da se kot novo zaposleni v njegovi administraciji omenjeni ne smejo več ukvarjati z bančnimi posli Goldmana Sachsa, mnogi poznavalci razmer to odločbo vidijo zgolj kot črko na papirju.

Navkljub močnemu političnemu kadrovanju analitiki bolj kot na Goldmana Sachsa v tem trenutku stavijo na prihodnje gibanje drugih bančnih delnic, ki so v preteklih mesecih prav tako pridobile vrednost. Potencialno višje obrestne mere, nižji davki in ohlapnejša zakonodaja so od razpleta volitev bančni indeks KBW dvignile za kar 24 odstotkov. Med bankami, ki jim analitiki v prihodnjih četrtletjih pripisujejo največ možnosti za dobro poslovanje (in s tem najvišji premik višje), sta na prvih dveh mestih Bank of America in JP Morgan, sledita pa jima banki Wells Fargo in Citigroup.

Po generalni rasti trgov v preteklih mesecih se mnogim udeležencem poraja vprašanje, kdaj bo na delniških trgih konec tako imenovanega obdobja »medenih tednov«. Zagotovo je vsakega veselja enkrat konec. Do takrat pa bo »bančna karta« ena izmed najmočnejših v tej veliki »partiji pokra«.