»Skozi naše delovanje in razvoj smo uspešno vpeljali številna sodobna znanja in tehnologije, ki nam v kombinaciji z uporabo okolju prijaznih materialov omogočajo gradnjo kakovostnih in izjemno varčnih objektov. Prav tako pa smo se z nenehnim iskanjem novih rešitev in vpeljevanjem novih trendov, zadovoljevanjem individualnih želja in pričakovanj kupcev ter kakovostno izvedbo dokončno uveljavili kot najbolj inovativno in uspešno slovensko podjetje na področju montažne gradnje,« pojasnjuje direktor Marko Lukić.

Drugič zapored do prestižnega odličja QUDAL – (QUality meDAL)

Podjetje je po obdobju 2014–2015 drugič zapored prejelo prestižno odličje QUDAL. Slovenski potrošniki so v okviru raziskave kakovosti, ki je potekala pod okriljem švicarske organizacije ICERTIAS, Lumarju podelili naslov nosilca najvišje kakovosti v kategoriji montažnih hiš. Raziskava QUDAL za kategorijo montažnih hiš je potekala na področju Slovenije na vzorcu 1200 anketirancev. Ti so podjetje Lumar samostojno, upoštevajoč lastne izkušnje in izkušnje svojih bližnjih, navedli kot proizvajalca montažnih hiš, ki na slovenskem trgu po njihovem prepričanju ponuja najvišjo kakovost.

Odgovor na rastoč individualizem

V Lumarju je že nekaj let v ospredju izpolnjevanje individualnih, unikatnih želja in pričakovanj kupcev hiš. Zato so njihove arhitekturne rešitve v sozvočju z izpolnjevanjem standardov nizkoenergijske in pasivne gradnje ter energijske učinkovitosti, s funkcionalnostjo in estetskim videzom objektov ob hkratnem omogočanju izražanja individualnosti njihovih naročnikov. Tehnološko brezhibni izdelki lahko namreč prepričajo šele s svojo izvirno obliko, umerjenimi dimenzijami in skladno z umestitvijo v prostor. »V okviru načel trajnostne arhitekture pri procesu projektiranja si prizadevamo za uresničevanje sodobnih arhitekturnih slogov, ki zadovoljujejo visoka pričakovanja naših kupcev hiš, naše visoke standarde in v obravnavani prostor vnašajo novo dodano vrednost,« poudarja Lukić.

Inovativna, kakovostna in učinkovita gradnja

Prednosti podjetja Lumar so hiše s kakovostno izvedenimi detajli, z vrhunsko tehnologijo konstrukcijskih sistemov in z energijsko učinkovitostjo. »Večletne izkušnje in znanje nam omogočajo strokovno svetovanje in spremljanje kupcev skozi celoten postopek gradnje njihovega sanjskega doma – od začetnih idej do gradnje na ključ. Z našo optimizirano tehnologijo lahko kupcem danes ponudimo vrhunske hiše z vgrajenimi inovativnimi in kakovostnimi komponentami ter detajli ob odličnem razmerju med kakovostjo in ceno. Tako lahko kupci pri nas dobijo pasivno hišo s certificirano pasivno tehnologijo Lumar že za ceno, ki velja za dobro nizkoenergijsko hišo,« doda Lukić. Zato v Lumarju še naprej sledijo razvoju novih in optimizaciji obstoječih tehnologij, saj izkušnje kažejo, da Lumarjeve optimizirane pasivne hiše za ogrevanje porabijo do sto evrov na leto, za ogrevanje običajnih stanovanj pa je sicer na mesec treba plačati bistveno večjo vsoto.

Več informacij na www.lumar.si.