GEM Motors, ki razvija elektromotorje, v svoji ekipi pa ima trenutno 15 redno zaposlenih in več zunanjih sodelavcev, zaradi hitre širitve pospešeno zaposluje. V svoje vrste sprejmejo tudi vodjo ključnih kupcev, ki bo odgovoren za pripravo in izvedbo vseh aktivnosti v zvezi s ključnimi kupci, kar obsega tudi načrtovanje prodaje in obiske ključnih kupcev, za pripravo predlogov cenovne politike in za trženjske aktivnosti, sodeloval pa bo tudi pri pogajanjih in bil odgovoren za sistemsko spremljanje prodajnih aktivnosti – CRM. Od kandidatov pričakujejo, da imajo poleg ustrezne izobrazbe bodisi s področja strojništva, elektrotehnike ali ekonomije vsaj dve leti delovnih izkušenj s področja B2B prodaje v avto- ali moto industriji na globalnem trgu, znajo vsaj dva tuja jezika – poleg angleščine je zaželena španščina. Prijave kandidatov sprejemajo še do 24. februarja na kadri@gemmotors.si.

Potencial trga z električnimi vozili je izjemen, poudarjajo v GEM Motors, saj naj bi bilo po nekaterih tržnih raziskavah globalno do leta 2030 30 odstotkov vseh vozil že električnih. Letno naj bi na globalni ravni prodali po 15 milijonov vozil, samo prodaja lahkih električnih vozil, to pa so skuterji, motorji, lahki dostavniki in manjši avtomobili, kar je glavni trg GEM motorsa, pa okoli 8 milijonov letno.

Sicer pa želijo v podjetju zaposliti tudi razvojnega inženirja elektronike. Njegove naloge bodo med drugim razvoj elektronike in elektronskih vezij, načrtovanje elektronskih vezij in integriranih vezij, numerična dinamična analiza vezij ter termična analiza vezij in razvoj hlajenja ter seveda sodelovanje pri razvoju elektromotorja. Želeno je, da ima razvojnik magisterij ali doktorat znanost s področja elektrotehnike ter bogate izkušnje in kompetence s področja razvoja elektronskih vezij. Z izbranim kandidatom želijo v GEM Motors, ki je lani ustvaril 590 tisoč evrov prihodkov, za letos pa jih načrtujejo milijon, skleniti dolgoročno sodelovanje.

Veseli bodo tudi uspešnega študenta ali podiplomskega študenta strojništva, ki želi sodelovati pri proizvodnji elektropogonov v kolesu za električna vozila. Študentove naloge bodo strojniška dela v delavnici, razstavljanje in sestavljanje elektromotorjev in servisiranje, pomoč pri testiranjih, sodelovanje pri predelavi električnih vozil in električnih skuterjev, 3D modeliranje in priprava tehnične dokumentacije za enostavnejše sestavne dele, priprave, pripomočke in opremo ter sodelovanje pri pripravi in izvedbi naročil materiala in opreme za razvoj hladilnih sistemov za elektromotor. Mlademu sodelavcu bodo v tem inovativnem visokotehnološkem podjetju, ki se razvija v uspešno globalno zgodbo, zagotovili mentorstvo in možnost opravljanja diplomske / magistrske naloge, redno študentsko delo, po dogovoru tudi dlje časa z možnostjo zaposlitve, dinamično, spoštljivo ter prijetno delovno okolje in polno skledo svežega sadja in vožnjo z električnim skuterjem

V GEM Motors pa so dobrodošli tudi študenti elektrotehnike, ki pa naj imajo izkušnje z vsaj enega od naštetih področij, kot so načrtovanje in izdelava PCB vezij, testiranje, programiranje mikroprocesorjev (Cortex, Atmel, PIC, TI, …), simulacije s programskim paketom Flux, električne in magnetne meritve in predelava električnih vozil. Sicer pa jim trenutno pomagajo štirje študentje. Prijave kandidatov za vsa delovna mesta v slovenščini in angleščini pa sprejemajo do 28. februarja na kadri@gemmotors.si.