Trinajstkratni slovenski prvaki so s porazom z 1:3 (–19, 27, –21, –23) izgubili tudi realne možnosti za napredovanje in bodo tekmovanje bržkone končali na zadnjem mestu skupine D. Da bi se takšnemu scenariju izognili, bi Belchatow moral zanesljivo izgubiti proti Craiovi, ACH pa zanesljivo ugnati Modeno. Še manj verjetno je, da bi se Ljubljančani uvrstili med najboljših 12 kot tretjeuvrščena ekipa, saj bi moralo do senzacij priti tudi na tekmah v preostalih skupinah.

Odbojkarji Craiove so ligo prvakov sicer začeli s senzacionalno zmago proti Belchatowu, a sledilo je precej slabše nadaljevanje. Njihova forma je naglo padala, svojo najslabšo predstavo v najmočnejšem evropskem tekmovanju pa so prikazali v četrtem krogu, ko so gostili Modeno. Zmaga Italijanov bi bila težko prepričljivejša, saj so v treh nizih osvojili kar 22 točk več. Morda je bil tudi zato nekoliko presenetljiv njihov izvrsten začetek, ko so že takoj povedli s 4:0. ACH Volley, ki se mu je slab vstop v dvoboj pripetil že pred 14 dnevi na gostovanju pri Belcatowu, se je tekmecu na točko približal le v začetku druge polovice niza, za kaj več pa so bili preprosto preslabi.

A Ljubljančani so še na vsaki letošnji tekmi lige prvakov dobili vsaj en niz in nič drugače ni bilo tokrat, pa čeprav so se morali za njegovo osvojitev mučiti kar 36 minut. Moštvi sta bili med seboj poravnani več kot dvajsetkrat, v skrajno napeti končnici pa so bili bolj zbrani slovenski prvaki, ki so ubranili kar tri zaključne žoge, naposled pa izid le izenačili na 1:1. Tekmeca sta se enakovredno kosala tudi v nadaljevanju, vendar tako napeto kot v setu prej ni bilo več. Romuni so si za vodstvo z 2:1 odločilno prednost priigrali pri izidu 20:20, ko so dosegli tri zaporedne točke, zaostanka pa varovanci trenerja Zorana Kedačiča niso uspeli več nadoknaditi. Četrti niz je bil nato tudi zadnji, četudi na začetku ni kazalo na to. Odločile so malenkosti in tudi večja zbranost gostiteljev v ključnih trenutkih.

»Prednost, ki smo si jo nabrali, smo prelahko izpustili iz rok in tudi naša koncentracija je prevečkrat zanihala. Prav zaradi tega je v ekipi čutiti razočaranje,« je po tekmi povedal bloker ACH Jan Kozamernik, a priznal, da je bil tekmec v praktično vseh odbojkarskih elementih izvrsten. »Na žalost je bil tekmec boljši od nas, zato si nimamo česa očitati. Imeli smo slab dan, saj se nismo uspeli sestaviti ne na sprejemu ne na servisu, kar je na koncu odigralo veliko vlogo.« Podobno je razmišljal tudi Zoran Kedačič, ki je pristavil: »Fantje so v vsakem primeru dali vse od sebe, a žal v preveliki veliki želji pregoreli.«