Skok v Blejsko jezero

Slovenski alpski biser Bled je januarja 2010 gostil svetovno prvenstvo v zimskem plavanju, na katerem je bilo mogoče čutiti ogromno pozitivne energije. Zato so se v Turizmu Bled odločili organizirati Pokal Bleda v zimskem plavanju tudi v naslednjih letih. Tako bodo to soboto ob 11. uri ob zunanjem kopališču Grand hotela Toplice pripravili 6. Pokal Bleda v zimskem plavanju. Plavanje bo potekalo v Blejskem jezeru, za katero pričakujejo, da bo v času tekmovanja imelo okoli 3 stopinje Celzija. Tekmovalcem bodo na voljo savne in notranji bazen.

3. Valentinov tek dvojic na Kokoš

V soboto bo dan za navdušene tekače, in to v različnih kategorijah. Lahko se prijavite za tek parov: mešani pari, ženski pari, moški pari in pari z otrokom do 14 let. Lahko se prijavite tudi za tek v posamični konkurenci, rezultati pa vam bodo prinesli točke za pokal primorskih gorskih tekov. In še v eni kategoriji se lahko pomerite to soboto – v teku s psi. Ti morajo imeti opravljena vsa cepljenja in morajo teči na primernem povodcu, raztegljivi povodci niso dovoljeni. Skupinska starta bosta ob 11.20 in 11.30, ob 13. uri pa vas bo čakala topla malica.

Skoki na Gori 2017

Društvo skakalni komite Gora prireja 21. tekmovanje v smučarskih skokih z alpskimi smučmi K20 na skakalnici na Gori pri Komendi. Vabijo vas, da se jim v nedeljo med 13.30 in 17.30 pridružite ter glasno spodbujate vse pogumne tekmovalce. Kot zagotavlja organizator, bodo med odmori poskrbeli za zabavo med gledalci, varstvo pa zagotavljajo tudi za najmlajše gledalce. Vstop na prireditev je brezplačen.

2. Festival kave

Vsi ljubitelji kave, vaš srečen dan bo konec tega tedna na celjskem sejmišču. Tam namreč v soboto in nedeljo pripravljajo v partnerstvu s tržaškim združenjem proizvajalcev in trgovcev s kavo Festival kave. Lahko se boste seznanili z osnovami priprave dobre kave, poleg tega boste lahko tudi kaj pokusili, saj vas bo čakalo 30 ponudnikov s še več različnimi blagovnimi znamkami, skupaj z vsemi pripomočki, ki so nujni za pripravo izvrstne skodelice kave. Za ogled sejma med 9. in 19. uro v soboto ter med 9. in 17. uro v nedeljo vam ne bo treba plačati vstopnine.

Kurentovanje 2017 – otvoritvena etnopovorka

Da bi doživeli enega od desetih najzanimivejših karnevalov na svetu – po izboru Lonely Planeta, vam ni treba v Benetke ali Rio de Janeiro. Med 17. in 28. februarjem pridite na Ptuj in začutite edinstven karnevalski utrip, ki ga v najstarejše slovensko mesto prinese Kurentovanje. Posebno doživetje in prava paša za oči je otvoritvena povorka, na kateri lahko poleg vsem dobro poznanih kurentov srečate številne druge tradicionalne pustne like, kot so kopjaši, cigani, orači, ruse, piceki, medvedi in drugi. Festival se bo uradno odprl to soboto ob 11. uri. Vstopnine ni.

Kurenti v občini Komen

Če še niste imeli možnosti videti pravih kurentov, vas 19. februarja vabimo na sprejem, ki bo potekal pri piceriji na placu Komen od 16. do 17. ure.

4. Salon penečih vin

Četrti Salon penečih vin bo v petek med 16. in 21. uro v veliki dvorani Grand hotela Union tudi letos ponudil izbrana peneča vina.

Ta iz leta v leto presegajo prepričanje, da gre za vina za posebne priložnosti in praznovanja; penine postajajo vedno bolj in bolj priljubljene tudi ob različnih drugih priložnostih, pa tudi kot vinska spremljava vrhunski kulinariki. Zato bodo peneča vina, ki jih bo mogoče okusiti in kupiti na Salonu penečih vin, nadgradili v skladu s trendi – z vrhunsko kulinariko hotelov Union.