Za ACH Volley je bila pot na še zadnje gostovanje skupinskega dela lige prvakov podobno naporna kot že tista krog prej, ko so za pot v Belchatow na Poljskem porabili več kot deset ur. Tudi zato so se slovenski predstavniki z avtobusom v Romunijo odpravili že v ponedeljek zvečer, na cilj pa prispeli včeraj okoli poldneva. Glede na to, da bodo danes odigrali že peto tekmo v le 15 dneh, v soboto pa jih čaka še obračun v državnem prvenstvu proti Anhovemu, Ljubljančani ne skrivajo, da je zgoščen tekmovalni urnik terjal svoj davek. »Ritem tekem je res zelo zahteven, veliko časa in energije pa nam vzamejo tudi vsa potovanja. Pravega treninga praktično nimamo. A na srečo večjih težav, kot so te, ni. Je nekaj lažjih poškodb, vendar pa za tekmo ne bi smel biti vprašljiv nihče,« pravi Žiga Štern, ki je bil na prvi tekmi proti Craiovi med najboljšimi posamezniki ACH Volleyja.

A kljub težkim nogam in dejstvu, da so njihove možnosti za napredovanje bolj teoretične kot realne, v moštvu slovenskih prvakov proti Craiovi verjamejo v presenečenje in ohranitev možnosti za napredovanje. Romunska ekipa, ki je v prvem krogu presenetila Belchatow in ga premagala s 3:1 v nizih, pozneje pa vpisala dva poraza proti Modeni in enega proti ACH, ima na lestvici skupine D točko več od ljubljanskih odbojkarjev in zaseda tretje mesto. Drevi bo sicer nastopila v nekoliko spremenjeni zasedbi kot decembra v Stožicah, saj so se okrepili s srbskim sprejemalcem Lazarjem Koprivico, zaigral pa bo tudi ruski bloker Nikita Stulenkov, ki v Slovenijo ni pripotoval zaradi težav z vizumom.

»Velikih sprememb v igri Craiove ne pričakujem. Za Koprivico težko ocenim, ali je okrepitev v pravem pomenu besede, je pa definitivno dober sprejemalec. Zanimivo, da ga trener do zdaj ni koristil prav veliko. Sam ga celotne tekme sploh še nisem videl igrati. Edina druga sprememba je le še bloker Stulenkov. Vseeno verjamem, da nas nasprotnik ne bo z ničimer presenetil. Prav veliko ne gre filozofirati. Med seboj se dobro poznamo, zato se bomo morali ukvarjati zlasti s svojo igro. Ne smemo iti na silo in z glavo skozi zid,« je prepričan trener ACH Zoran Kedačič, ki ga najbolj skrbi, da bi si njegovi varovanci naložili preveliko breme. »Potrudil se bom, da igralce čim bolj razbremenim pritiska zmage in jim po najboljših močeh olajšam delo. Rad bi le, da pokažemo dobro igro in da zaradi pritiska ne pokvarimo vtisa,« še dodaja strateg ACH Volleyja.