»Z obiski kuharskih mojstrov želimo dokončno razbliniti predsodke, da so ljudske kuhinje le prostor za ljudi s socialnega roba in je postrežena hrana slabše kakovosti. To ne drži. Prav nasprotno,« je ob pultu gostilne Pod strehco razlagala Simona Škafar, ena izmed prostovoljk, ki so v ponedeljek bdele nad strežbo v ljudski kuhinji za tiste, ki prejemajo socialno pomoč in si želijo vsakdanjega toplega obroka po subvencioniranih cenah.

Več kot 850 ljudi imajo v bazi, na dan pa postrežejo tudi do 250 obrokov po ceni 50 centov. Polnovreden obrok sestavljajo predjed, glavna jed in solata. V ponedeljek so imeli v gostilnici posebnega gosta Tomija Kavčiča, ki je rednim in občasnim abonentom moščanske ljudske kuhinje pripravil presenečenje z golažem, postreženim v kruhovi skodelici, ter s hrustljavo kavo za sladico. Kuharski velemojster Tomi Kavčič, ki sicer skrbi za dobro počutje kulinarično bolj razvajenih gostov v svoji gostilni Pri Lojzetu v dvorcu Zemono, Pod strehco ni kuhal prvič in verjetno tudi zadnjič ne, saj podpira delovanje gostilnice. Po njegovem mnenju za kuharja ni pomembno, komu kuha, ampak je pomembno to, da so ljudje na koncu veseli, da nekaj dobrega pojedo. Tudi sestavine za obrok v ljudski kuhinji so bile popolnoma enake, kot jih uporablja za sladokusce v svoji gostilni.

Kuhanje zanj ne pomeni zvezdništva, ampak vsakdanje delo. No, kljub temu se je potrdilo, da je zvezdnik, pa ne samo kot vrhunski kuharski mojster in človek iz televizijskih in jumbo oglasov. Zelo pogosto vprašanje je namreč bilo, ali je on tisti s televizije. Sledil je vedno enak odgovor, serviran s smehom, da ne, ampak da je tisto njegov brat dvojček. Gostje so bili s postreženim zelo zadovoljni. Kar nekaj jih je ugotovilo, da je bilo tisti ponedeljek s hrano »nekaj narobe«, saj je že na oko delovala bolj zanimiva in tudi opaziti je bilo razliko v kakovosti mesa v golažu, kot je komentirala ena izmed obiskovalk kulinaričnega presenečenja v Mostah.