Zmagovalca elitnih skupin A in B se bosta uvrstila neposredno v četrtfinale, ekipe od drugega do vključno šestega mesta pa v osmino finala, v kateri se jim bosta pridružila najboljša kluba iz spodnje divizije (skupini C in D). V skupini A najbolje kaže Barceloni, ki je na desetih tekmah kar devetkrat zmagala, izgubila pa je samo proti drugouvrščenemu Paris St. Germainu v Franciji (26:33). Katalonci so vrhunsko formo potrdili tudi v desetem krogu, ko so prvič po letu 2010 zmagali v Veszpremu (25:22). Poraza Madžarov – brez poškodovanih Arona Palmarssona in Ivana Sliškovića – ni mogel preprečiti niti Dragan Gajić, s šestimi zadetki prvi strelec tekme, Gašper Marguč pa je dodal enega. Blaž Blagotinšek spet ni bil med šestnajsterico trenerja Xavierja Sabateja, ki ga bo v naslednji sezoni zamenjal Ljubomir Vranješ, zdajšnji trener Flensburga.

Precej bolj izenačeno je v skupini B, v kateri prvega (Vardar) in četrtega (Rhein Neckar) loči le točka. Uvrstitev med najboljših šest si je verjetno že zagotovil tudi beloruski Meškov, ki je v tem krogu doma premagal Pick Szeged s 25:23 (za goste sta Staš Skube in Mario Šoštarič dosegla po dva goa, Matej Gaber enega), za zadnje mesto, ki še pelje v osmino finala, pa bo potekal troboj med Kristianstadom, Celjem in Zagrebom. Zanimivo je, da imajo Švedi in Slovenci v zadnjih štirih krogih iste nasprotnike (Kielce, Vardar, Rhein Neckar, Zagreb), na papirju pa imajo najlažji razpored Hrvati. Zagreb bo doma igral tako s Kristianstadom kot Celjem, v gosteh pa z Meškovom in Pickom.

»S porazom proti Kristianstadu smo si sami zapletli boj za osmino finala. Že z remijem bi bili v precej boljšem položaju, zdaj pa nismo odvisni le od sebe, ampak tudi od izidov drugih tekem. A kljub težkemu razporedu v zadnjih štirih krogih še imamo možnosti, da pridemo iz skupine,« meni Blaž Janc, ki je v zadnji sekundi tekme s Švedi naredil prekršek za rdeči in modri karton ter sedemmetrovko, s katero so si Skandinavci priigrali pomembno zmago v Zlatorogu. Za Janca je to že drugi modri karton v letošnji ligi prvakov, prvega pa je dobil proti Zagrebu, ko je v 59. minuti naredil grob prekršek nad Zlatkom Horvatom. Disciplinska komisija EHF ga takrat ni kaznovala s tekmo prepovedi igranja in je lahko nastopil že na naslednji proti Rheinu Neckarju, Janc pa upa, da mu bo tudi tokrat pogledala skozi prste.

Odločitev disciplinske komisije naj bi bila znana sredi tedna, takrat pa bo tudi jasno, ali bo Sevničan lahko zaigral na nedeljski tekmi lige prvakov v Zlatorogu proti svojemu bodočemu delodajalcu, poljskim Kielcam. Bo pa Janc, s 56 zadetki četrti strelec evropske lige prvakov, vsekakor igral danes ob 18. uri, ko na tekmi regionalne lige Seha v dvorano Zlatorog prihaja Zagreb. Zmaga proti Hrvatom bi pivovarjem na široko odprla vrata nastopa na sklepnem turnirju najboljše četverice, na katerem sta si udeležbo predčasno že zagotovila Vardar in Veszprem.

S tekmami desetega kroga pa se je v nedeljo že končal skupinski del v spodnji diviziji lige prvakov (C in D). Slovensko obarvani Montpellier (Jure Dolenec, Miha Žvižej in poškodovani Vid Kavtičnik, ki ga danes čaka operacija križnih kolenskih vezi) je osvojil prvo mesto v skupini A s 16 točkami, drugo pa španska La Rioja (11). V skupini D je prvi francoski Nantes (17) pred ukrajinskim Zaporožjem (15), ta četverica pa se bo potegovala za dve mesti v osmini finala. Navzkrižna para (prvi tekmi med 1. in 5. marcem, povratni med 8. in 12.) sta La Rioja – Nantes in Zaporožje – Montpellier, zmagovalca dvobojev pa bosta napredovala med štirinajst najboljših klubov v Evropi.