Pogovor je pomemben v vsaki zvezi, ne le, ko govorimo o ležiščih, pač pa tudi na splošno. Še preden izbereta ležišče, ki bo z vama delilo posteljo vsaj naslednjih nekaj let, se o tem temeljito pogovorita. Nekaj kompromisov bosta morala sprejeti oba, a če bosta v pogovoru odprta in potrpežljiva, bosta zagotovo oba zadovoljna nad končnim rezultatom.

Razmislita o ceni

Ponudba ležišč je resnično raznolika, kar pomeni tudi, da so cene zelo različne. Pomembno je, da se pogovorita, koliko lahko (oziroma koliko želita) potrošiti za ležišče – tega pogovora zagotovo ne želite imeti v trgovini. Oglejta si cene svojih najljubših ležišč in če ugotovita, da vama še malce zmanjka, razmislita, če ne bi kazalo še nekaj mesecev varčevati, da si lahko privoščita ležišče svojih sanj. Različne znamke imajo različne ponudbe, te pa so lahko skoraj tako pomembne kot ležišče, zato se z njimi dodobra spoznajte, še preden sprejmete končno odločitev. Ali prodajalec omogoča nakup na obroke? Tako lahko kupite res dobro ležišče, ki si ga sicer morda ne bi mogli privoščiti. Ali vam ležišče dostavijo na dom? To je pomembno, če imate majhen avto – prevoz velikega ležišča je sicer lahko prava nočna mora. Vam nudijo preizkusno obdobje in omogočajo brezplačna vračila? Ležišče je lahko velika investicija in če vam ne bo všeč, ga boste morda želeli vrniti – v vsakem primeru pa je dobro vedeti, da ta možnost vedno obstaja.

Preizkusite ga

Če boste na ležišču preživeli nekaj sekund, vam bo to morda sicer dalo osnovni občutek, vendar pa nikakor ne bo dovolj, da ugotovite, če je ležišče pravo za vas. Pomembno je, da si vzamete dovolj časa, da ležišče resnično preizkusite. V trgovini vam ne bodo pustili, da na njem prespite celo noč, vendar pa si na izbranem ležišču privoščite nekaj več časa v svojem običajnem spalnem položaju, kar vam bo pomagalo ugotoviti, ali vam najbolj ustreza. Ležišče vedno preizkusita skupaj – pomembno je, kako se odziva, ko na njem ležita oba. Vaša službena oblačila so zagotovo bolj privlačna, vendar pa so verjetno tudi tesna in ne zelo prilagodljiva, zato se boste v njih težko udobno namestili. Pozabite na videz in oblecite trenirko – izbira pravega ležišča je preveč pomembna, da bi karkoli prepustili naključju.

Kupite ležišče, ki si ga zaslužite

Ležišče je verjetno najpomembnejši del vašega doma, zato poskrbite, da boste dovolj časa namenili primerjavi različnih možnosti in izbiri pravega za vas. Če kupite prvo ležišče, ki ga vidite, boste tako zagotovo prihranili nekaj časa, vendar pa si zapomnite, da v postelji preživimo dobršen delež svojega življenja, zato je pomembno, da se tam počutite dobro. Vendar pa pri izbiri nikar ne skoparite. Ne nazadnje lahko dobro ležišče izboljša kakovost vašega spanca in posledično vašega življenja, ublaži lahko vaše težave s hrbtom in vratom, obenem pa lahko ustvari spalno okolje brez alergenov za vas in vašo boljšo polovico, zato vsekakor predstavlja dobro investicijo.

Naj se sliši tudi moški glas

Omenili smo že, da je pomembno, da oba partnerja soodločata o izbiri ležišča, vendar pa so raziskave pokazale, da končno odločitev najpogosteje sprejmejo ženske. Večina moških v procesu sicer sodeluje, a ne preveč aktivno, zato kar 38 odstotkov moških ni zadovoljnih z ležiščem, ki so ga kupili skupaj s svojo boljšo polovico. Moški, poskrbite torej, da boste jasno povedali, kaj želite, ženske pa njihovo mnenje vzemite nadvse resno.

Vir: www.dormeo.net