Prevc je četrto leto v nizu slavil v Saporu, dosegel pa je 22. zmago v svetovnem pokalu. Ostali slovenski skakalci niso navdušili. Med dobitnike točk sta se vpisala le Anže Lanišek (24. mesto) in Anže Semenič (26.), medtem ko so finale zgrešili Jurij Tepeš (31.; 117,5), Cene Prevc (44.; 110,5), Jernej Damjan (47.; 110,5) in Domen Prevc (50.; 97,0).

»Zelo sem zadovoljen. Odlične pogoje sem imel v prvi seriji in sem jih tudi izkoristi. Tudi moj drugi skok je bil zelo dober,« je v prvi izjavi po tekmi povedal Peter Prevc, Kot pa je po svoji prvi zmagi v pokalu dejal: »Vesel sem svoje prve zmage ter tudi tega, da ob meni stoji najboljši skakalec minule sezone.«

Peter Prevc je dosegel 64. posamično zmago za slovenske smučarske skoke v svetovnem pokalu, sam pa je na najvišji stopnički zadnjič stal na lanskem finalu pokala 20. marca v Planici, kjer je po izjemni sezoni rekordov prejel veliki kristalni globus. V tej sezoni mu ni steklo po željah in je pred Saporom le dvakrat stal na zmagovalnih stopničkah; tretji je bil v finskem Kuusamu 25. novembra lani, potem pa je to mesto osvojil še na ekipni tekmi 21. januarja v Zakopanah, ko je bil tudi najboljši posameznik dneva. Po poljski turneji je uspešno nastopal na nemški in se štirikrat zapored uvrstil med deseterico.

»Res sem vesel, da se je danes razpletlo, kot se je. Po poskusnem skoku ni najbolje kazalo, smo pa hitro videli, kaj je treba spremeniti. Tako sem v prvi seriji opravil dober skok in sem imel še srečo z razmerami. Vse skupaj se je dobro razpletlo in lepo je bilo ponovno poslušati himno meni v čast. Očitno se v času, ko potuješ tako dolgo na Japonsko, misli umirijo in se lahko dobro pripraviš na tekmo in jo dobro opraviš. Tokat mi je uspelo, bomo pa videli, kako se bo z mano glava še igrala. Včeraj sem se zbudil ob pol enih zjutraj, pa sem bil potem tri ure pokonci, preden sem znova zaspal. Kakšno noč se zbudim ob štirih zjutraj. Bo pa, ne glede na to, dovolj časa za regeneracijo, poleg tega pa smo vsi na istem in se nimamo kaj pritoževati. Vesel sem, da imam tu že nekaj let dobro statistiko na sobotnih tekmah, kar je res lepo, še posebej, če pogledamo, kako nam jo lahko tu zagode vreme,« je povedal Peter Prevc.