Gazela Lotrič Meroslovje iz Selc v Zlati niti sodeluje sedmič. Podjetje deluje v okviru skupine Lotrič Metrology, katere del so še podjetja Lotrič Certificiranje iz Kranja, Iskra Lotrič iz Podnarta ter hčerinska podjetja iz Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije. Skupina trenutno združuje več kot 110 strokovnjakov s področja meroslovja. Lani se jim je pridružilo več kot 10 novih sodelavcev, med katerimi so med drugim diplomirana mikrobiologinja in elektrotehnik, diplomantka s področja zdravstva, dva magistra strojništva, diplomantka s področja družbenih ved in doktorica znanosti s področja biomedicine.

»Zaposlovanje načrtujemo tudi v letu 2017. Glede na trenutni načrt razvoja storitev in izdelkov, ki smo si ga zadali v okviru strategije do leta 2020, bomo v prihodnosti zaposlovali predvsem nove sodelavce z znanjem s področja mehatronike, elektroinženirstva in strojnega inženirstva ter bioznanosti v povezavi z informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami. Potrebovali bomo vedno več znanja s področja biokemije, pri čemer bodo vse dejavnosti v prihodnje povezane z informacijsko-komunikacijsko podporo, programiranjem in avtomatizacijo procesov, ki so del industrije 4.0.,« napoveduje direktor Marko Lotrič.

Lani je podjetje praznovalo 25-letnico obstoja. Skupina je dosegla pet milijonov evrov skupnih prihodkov, za letos načrtujejo 14-odstotno rast. »Ta bo temeljila predvsem na povečanem obsegu izvoza na tuje trge ter povečanem obsegu poslovanja hčerinskih podjetij, pri čemer je velik poudarek na obvladovanju stroškov. Razvoj novih inovativnih izdelkov in rešitev, med katerimi trenutno prednjači exactum – pameten merilni sistem za samodejni nadzor in avtomatizacijo procesov v industriji, zdravstvu, laboratorijih, skladiščih, galerijah, pri transportu oziroma povsod tam, kjer so potrebni obvladovani pogoji – ima velik tržni potencial. Je pomemben korak na poti strateškega vstopa podjetja Lotrič Meroslovje na tuje trge. Tako želimo postati prepoznavni ne samo po kakovostnih storitvah, temveč tudi po vrhunskih in za uporabo preprostih meroslovnih izdelkih in rešitvah, kar je glavni izziv za letos,« poudarja Marko Lotrič.

Zunaj Slovenije podjetje ustvari tretjino prihodkov. Poleg poslovanja na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Makedoniji smo lani z ustanovitvijo podjetja Lotrič Messtechnik GmbH v sosednji Avstriji naredili velik razvojni korak naprej, je prepričan Lotrič.

Potrebujejo vse več interdisciplinarnosti

Med finalisti Zlate niti 2016 med malimi podjetji je tudi velenjska gazela Mega M, ki je specializirana za celovite rešitve na področju telekomunikacij in informatike. Mega M, ki sicer v izboru sodeluje prvič, leta 2016 pa je bil nominiran za gazelo savinjsko-zasavske regije, je operater IP in mobilne telefonije, ponudnik dostopa do interneta in naprednih rešitev računalništva v oblaku. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2002, ima poslovne enote v Združenih arabskih emiratih, na Hrvaškem, Madžarskem in v Avstriji.

V podjetju je trenutno redno zaposlenih 22 sodelavcev, imajo pa še 10 zunanjih sodelavcev, ki so aktivni na domačem in na tujih trgih. Lani so ustvarili 2,13 milijona evrov prihodkov, vsaj 10-odstotno rast pa načrtujejo tudi za prihodnje kratkoročno obdobje.

Zaposlujejo predvsem visoko izobražene ljudi, ki jih spodbujajo, da se ob dodatnem izobraževanju specializirajo, s čimer želijo doseči višjo učinkovitost in kakovost storitev. Kot je pojasnil Matej Meža, direktor Mega M, bodo letos zaposlili še sodelavce na področju prodaje in podpore kupcem, na področju tehnike in marketinga.

»Doslej smo najbolj potrebovali strokovnjake tehničnih strok, elektrotehnike in računalništva. Zdaj potrebujemo tudi interdisciplinarne poklice za področje tržnega komuniciranja, matematike, psihologije, ekonomije in podobno. Z iskanjem in izbiro kadrov na srečo nikoli nismo imeli težav,« pojasnjuje Matej Meža. »Drugi profili, ki se razvijajo pri nas, so inženirji računalništva in informatike, ki morajo z dodatnim izobraževanjem pridobiti kompetence tudi s področja telekomunikacij, elektrotehnike in obratno,« pojasnjuje Meža.

»V našem podjetju so spremembe stalnica. Prizadevamo si za izboljšave na vseh področjih poslovnih procesov. Največja nevarnost pri uvajanju sprememb je povzročanje dodatne birokracije, torej dela, ki ne prinaša ničesar pozitivnega. Zato morajo biti spremembe vedno dobro premišljene in preudarno vpeljane. Glede na zelo dinamično panogo, v kateri delamo, smo tega že navajeni, spremembe so pri nas skorajda že rutina,« v smehu pojasnjuje Meža.

»Zelo sem vesel, da se o nujnosti uvajanja sprememb več govori tudi v drugih branžah, ne samo zaradi povečanja konkurenčnosti in širitve trga, temveč tudi zaradi osebne rasti zaposlenih in s tem večjega zadovoljstva na delovnem mestu in v družbi.«

Sicer pa je bilo leto 2016 za Mega M zelo pomembno, saj so uspešno uveljavili novo paleto storitev, postali so tudi operater mobilnih telekomunikacij. S tem so zaokrožili svojo ponudbo telekomunikacijskih in informacijskih storitev in jo naredili celovito in popolno. Obstoječim strankam so ponudbo dopolnili z mobilno telefonijo, hkrati pa s konkurenčno celovito ponudbo pridobili nove stranke.