Ste trenutno samski?

Vam gre vsa pozornost, ki jo namenjamo valentinovemu, morda rahlo na živce? Brez skrbi – valentinovo lahko mirno prespite, pravo zabavo pa si privoščite šele 11. novembra, ko Kitajska (in v zadnjem času tudi vse več drugih držav po svetu) praznuje dan samskih - dan, ko se vsi samski spomnijo, da tudi samskost prinaša določene prednosti in si temu v čast privoščijo nekaj, kar si že dolgo želijo.

Kdo je kriv, da morate kupovati čokoladice v obliki srčkov?

Presenetljivo ne Američani, ki tovrstnih čokoladic nakupijo (in tudi pojejo) največ med vsemi, temveč Britanci. Natančneje Britanec po imenu Richard Cadbury, dedič družinskega čokoladnega imperija, ki je čokolado prvi zavil v lične škatlice v obliki srca.

Domače živali in ljubezen

Razmišljate, da bi tudi svojim hišnim ljubljenčkom za valentinovo izkazali svojo ljubezen in jim podarili kaj lepega? Morda oklevate, ker se vam tovrstno izkazovanje ljubezni vseeno zdi malce pretirano? Vas je strah, da vas bodo sosedje imeli za čudaka? Nikar! Raziskave namreč kažejo, da to po svetu počne vse več in več ljudi. Fido, čaka te velika, sočna kost!

Bi radi dan ljubezni praznovali več kot le enkrat na leto?

Potem hitro kupite letalsko vozovnico za Južno Korejo, kjer dan ljubezni obeležijo kar vsak mesec. Prav ste prebrali - Korejci vsakega 14. v mesecu nekaj trenutkov naklonijo praznovanju ljubezni, in to vsak mesec na malce drugačen način: s svečami, poljubi, objemi, vinom, filmi, glasbo, vrtnicami ...

Dan ... boja proti sifilisu?

Ne boste verjeli, ampak 14. februar bi se kaj hitro lahko imenoval tudi tako, saj je bil svetu 14. februarja 1929 predstavljen penicilin, antibiotik, s katerim še danes zdravimo eno najbolj zloglasnih spolno prenosljivih bolezni, sifilis. Mimogrede, ste vedeli, da okoli valentinovega precej naraste tudi prodaja različnih kontracepcijskih sredstev?

Pravi mesec ljubezni

O tem, da je februar res pravi mesec ljubezni, priča tudi podatek, da marca pogosto poraste prodaja testov nosečnosti. Tisti, ki rojstni dan praznujete novembra, zdaj torej veste, čemu se imate zahvaliti za svoj obstoj.

Cvetlice tako ali drugače

Cvetlice so eno najbolj priljubljenih daril za valentinovo – nič novega, kajne? Pa ste vedeli, da v ZDA približno vsaka sedma ženska zaradi pomanjkanja dejanskih oboževalcev pošlje rože kar sama sebi? Za Slovenijo tovrstnih podatkov žal nimamo ...

Najbolj veličastno darilo v čast ljubezni

Že veste, kaj boste svoji ljubezni podarili za letošnje valentinovo? Prav gotovo bodo vsa darila ogrela srce vaše izbranke ali izbranca, žal pa vas moramo obvestiti, da boste težko prekosili najbolj veličastno ljubezensko darilo vseh časov. To je namreč znamenita indijska palača Tadž Mahal, ki jo je šah Džahan dal zgraditi v čast svoji preminuli perzijski ženi. Lepo, kaj? Ampak nikar ne pozabite, da je vsaka pozornost lepa, tisto, kar zares šteje, pa se tako ali tako skriva v vašem srcu!

Vir: www.lidl.si