Tom Brady je pretekli konec tedna postal eden največjih igralcev ameriškega nogometa. Pri 39 letih je z ekipo New England Patriots še petič osvojil Super Bowl in četrtič postal najboljši igralec te tekme vseh tekem ameriškega nogometa.

Kako priljubljen je, pove podatek, da so le nekaj minut po koncu tekme ukradli njegov dres številka 12. Zadeva je tako resna, da je teksaški guverner v preiskavo primera poslal svoje najboljše policiste. Ocenjujejo, da je dres vreden okoli milijon dolarjev, Brady pa je ob tem dejal le, da naj ga obvestijo, če se bo pojavil na ebayu. Hip zatem je z zasebnim letalom enega od sponzorjev z družino odletel nazaj domov v Boston. Preostali del ekipe je moral domov z redno letalsko linijo.

Ni mahal ženi, ampak mami

Toda med tekmo zvezdniški igralec ni mahal svoji supermanekenski ženi Gisele Bundchen, temveč svoji 72-letni mami. Tik pred začetkom tekme je na instagramu objavil fotografijo, na kateri z očetom na igrišču objemata mamo. Tudi po tekmi se je zahvalil mami, češ da je ona zaslužna za zmago. Dejal je tudi, da je njegova družina v preteklem letu preživela veliko hudega prav zaradi mamine bolezni. Na splošno je Brady predan družinski človek, z Gisele pa veljata za enega najbolj ljubečih in prijaznih zvezdniških parov. Soproga mu je pred tekmo podarila zapestnico moči, da bi žogo lahko vrgel kar se da daleč. Brady pa se ji je zahvalil tako, da je zmagal in novinarjem dejal, da je »neizmerno srečen, da je spoznal to žensko, ki je čudovita partnerica«.

Vsi se sprašujejo, kako je pri 39 letih lahko v tako dobri formi. Ena od javnih skrivnosti je, da prisega na dolgo spanje. Celo tako je obseden s počitkom, da je v sodelovanju z enim od svojih sponzorjev dal izdelati bionično pižamo, ki ne le izboljša spanje, temveč tudi pospešuje obnovo telesa po fizičnih naporih. Pižama, ki stane 200 dolarjev, vsebuje biokeramične materiale, ki vsrkavajo toploto in jo oddajajo nazaj kot infrardeče sevanje. To naj bi izboljšalo kroženje krvi v telesu in s tem pospešilo regeneracijo.

Za prigrizek kvinoja z ohrovtom ali suši

Ker še ni dokazano, da pižama res deluje, se nogometaš zanaša tudi na zdravo prehrano. Na splošno sta z ženo ekološko naravnana in ena od njunih hiš v Los Angelesu je samozadostna trajnostna hiša s sončnimi paneli in kompostnim straniščem. Kar pa seveda ne velja za 14 milijonov dolarjev vredno stanovanje na Manhattnu. Ne glede na to, kje živita, je z njima vedno osebni kuhar Allen Campell, ki je v nedavnem intervjuju za portal boston.com povedal, da se par prehranjuje skoraj izključno vegetarijansko in uživa samo ekološko pridelano zelenjavo. Če jesta meso, je to ekološko goveje meso iz proste reje, občasno račje meso in losos.

V kuhinji ni niti zrna belega sladkorja in bele moke. Za pripravo solate uporabljata le olivno olje, za kuhanje kokosovo olje, solita le s himalajsko soljo. Brady tudi ne uživa nobenih razhudnikov, se pravi nič paradižnika, paprike, jajčevcev. Ne pijeta kave niti ne jesta mlečnih izdelkov. Zvezdnik ne mara sadja, zato pa poje več alg. Kadar si družina zaželi prigrizek ob televiziji, si pripravijo kvinojo z ohrovtom ali pa suši.

Tom Brady bo ameriški nogomet gotovo igral vsaj še do 40. leta. Oba z ženo sta nemudoma zanikala govorice, da naj bi ga Gisele nagovarjala k upokojitvi, češ da bi potem lahko postala tak upokojenski par, kot sta David Beckham in njegova Victoria.