Igralci so na pomembni tekmi proti Mega Leksu odpovedali. Kaj je bil vzrok?

V tekmo smo krenili premehko, kar je nasprotnik hitro izkoristil. Celo tekmo smo ga nato lovili in porabili pri tem ogromno energije. Porazno smo igrali predvsem v obrambi, še posebno pri pick and rollu, pri katerem smo zelo zamujali. Na začetku zadnje četrtine smo pri minus deset zgrešili dve polaganji in Mega Leksu dovolili še skok v napadu, kar je odneslo še zadnje upe o preobratu.

Bi bil lahko premehak vstop v tekmo tudi posledica pritiska, saj se borite za obstanek v ligi ABA?

S psihološkega vidika so tekme seveda zahtevne. Ne le za nas, tudi za preostala moštva. Kot primer bi navedel tekmo Igokea – Zadar. Igokea trenutno ni v nevarni coni, a je igrala v velikem krču. Če pogledamo na koncu izjave trenerja in igralca, pa vidimo, da so igrali pod velikim pritiskom, čeprav so daleč od situacije, v kateri smo klubi pri dnu lestvice. Mi smo morda še pod nekoliko večjim, kar se pozna v nekoliko težjih nogah in trših rokah.

Lani ste se za obstanek borili s Tajfunom, do zadnjega kroga je trepetala tudi Krka. Vam lahko poznavanje situacije kaj koristi?

Situacija nam je res poznana, kar smo izkoristili na tekmah proti Cedeviti in Zadru. Pred tem smo bili že nekako v izgubljenem položaju, sedaj pa smo poravnani denimo z Mornarjem in pred Zadrom. Začutili smo pomen obračunov ter prikazali pravo igro in odnos.

Slednjega ne glede na vse igralcem ne morete zameriti tudi proti Mega Leksu, kajneda?

Tudi proti Mega Leksu se fantje niso predajali in so se borili do konca, a je imel nasprotnik na vsak naš poizkus pripravljen odgovor. V zadnjih dveh letih je liga postala še bolj izenačena, kot je bila v preteklosti. Moštva med šestim in štirinajstim mestom so kakovostno primerljiva, kar se vidi tudi v tem, da v medsebojnih obračunih večinoma po enkrat zmagajo in izgubijo. To za jadransko tekmovanje ni slabo, po drugi strani pa bi se lahko liga tudi zaprla, kar se omenja že nekaj časa. Klubi, ki sodelujejo, so namreč večinoma dobro urejeni. S tem bi se zmanjšal psihični pritisk zaradi izpada, hkrati pa bi lahko klubi namenili več igralnega časa mladim igralcem. Tako pa se dogaja, da klubi v želji po obstanku sredi sezone zamenjajo tudi po pol moštva.

Kako pa na položaj v ligi ABA gledajo v upravi kluba?

Za zdaj uprava verjame v nas. Imamo njeno zaupanje, saj vidi, da kakovostno delamo, hkrati pa je v zadnjem času opazen tudi rezultatski napredek. Vedeti namreč morate, da smo imeli do pred kratkim velike težave s poškodbami. Moram priznati, da nam je zaradi tega precej lažje, hkrati pa trdno verjamemo, da na koncu ne bomo na tistem 14. mestu, ki v naslednji sezoni ne dovoljuje nastopanja v ligi ABA.