Mladi iz Športnega društva za zdravo gibanje, ki so igrišče na Kokrici in okolico večinoma urejali sami, postavili brunarico, organizirali nogomet, si že več let želijo tudi priključkov za vodo in elektriko. Na pobudo mestne svetnice Barbare Gunčar je občina začela postopek, ki bi tako želene osnovne priključke tudi omogočil.

Svet krajevne skupnosti Kokrica, ki ga vodi Milan Klemenčič, pa je občino obvestil, da takim aktivnostim nasprotuje. Ker je krajevna skupnost lastnica zemljišč, so na občini ustavili projekt. Krajevna skupnost svoje nasprotovanje utemeljuje z oceno, da gre pri projektu zgolj za krinko z namenom, »da bi se izpolnile volilne obljube Barbare Gunčar«. Obenem so prepričani, da uresničitev teh prizadevanj ni v skladu s sprejetim načrtom o športnem parku Bobovek in zato zdaj ni mogoče legalizirati objekta, pa tudi voda in elektrika naj bi bili namenjeni le piknikom in drugim prireditvam.«

Svetnica Gunčarjeva (doma z Mlake v neposredni bližini) pa je začudena in prizadeta: »Težko je razumeti, da vodstvo krajevne skupnosti deluje proti svojim ljudem, saj si športniki za nujno infrastrukturo prizadevajo dolga leta. Do zdaj so vse naredili sami, zdaj bi skladno z novim odlokom za to področje radi dobili vsaj osnovne pogoje za dejavnost. Denarja za večjo naložbo v proračunu ni, zato sem si prizadevala vsaj za osnovno pomoč vsem, ki športni park v tej obliki uporabljajo.«

Krajani so ogorčeni

Domen Hvala vodi društvo, ki združuje nekaj deset mladih s Kokrice. Pravi, da ga je dopis, ki ga je podpisal predsednik sveta krajevne skupnosti Kokrica Milan Klemenčič, šokiral. »Ko so se po 20 letih čakanja zadeve začele premikati, krajevna skupnost Kokrica to preprečuje. Zdaj se nam na tak način vrača, ker nismo podprli netransparentnega projekta bejzbolskega igrišča na istem igrišču, ki ga uporabljamo mi. Lahko samo dodam, da je dobro, da imamo možnost ustanovitve civilne pobude,« pravi Hvala.

Krajan Blaž Kalan pa je še bolj oster in pravi, da je odnos Klemenčiča ciničen, aroganten in ne služi ljudem, ki so ga volili. »Najprej je projekt legalizacije brunarice podpiral, zdaj je na to pozabil,« ugotavlja Kalan. Prav ob konfliktu zlasti s Klemenčičem so pred časom mladi na Kokrici zbrali okoli 400 podpisov nezaupnice takemu vodenju krajevne skupnosti in opozorili na to, da njihovi interesi niso bili ustrezno zastopani.

Svetnica Barbara Gunčar je med prvimi opozorila na nejasen in v proračunu nepodprt projekt novega bejzbolskega igrišča, ki sta ga najbolj zagovarjala prav Milan Klemenčič in podžupan (takrat tudi predsednik slovenske bejzbolske zveze) za družbene dejavnosti Boris Vehovec. Projekt po burnem dogajanju na Kokrici potem ni bil udejanjen, Gunčarjeva pa je tudi v proračunski razpravi za leto 2017 opozarjala na nujnost ureditve cestne povezave v bližini.