»Naše pričakovanje je, da bo Sveti sedež odigral podobno vlogo, kot jo je ob sklenitvi arbitražnega sporazuma, tudi ko bo prišlo do izvrševanja odločitve, ker je treba mednarodne pogodbe in odločitve mednarodnih tribunalov pač spoštovati,« je povedal Brglez po današnjih pogovorih.

Papež je bil vesel potice

Delegacija državnega zbora, v kateri so še poslanca Mitja Horvat (SMC) in Ljudmila Novak (NSi) ter generalna sekretarka DZ Uršula Zore Tavčar, se je danes sicer v prvi vrsti sestala s papežem Frančiškom, ki jih je sprejel na splošni avdienci in ga povabili na obisk Slovenije. Papež se na povabilo na obisk ni odzval, saj to tudi ni običajno, »je bil pa zelo vesel potice«, ki so mu jo prinesli v dar, je povedal Brglez.

S Sodanom tudi o zakonu o tujcih

Na pogovorih s kardinalom Angelom Sodanom so dotaknili tudi vprašanja migracij, pri tem pa posredno tudi novele slovenskega zakona o tujcih. Neposrednega odziva na to sicer ni bilo, ga pa Brglez ne izključuje v svojih naslednjih stikih s predstavniki Vatikana na obisku, ki bo trajal do četrtka. Kakšno vprašanje o tem zakonu Brglez pričakuje predvsem na popoldanskem srečanju s prefektom dikasterija za služenje celostnemu človeškemu razvoju, kardinalom Petrom Kodwom Appiahom Turksonom.