Do glavnega odra pred ljubljansko mestno hišo so se rokometaši pripeljali ob spremljavi ene največjih uspešnic legendarne skupine Queen »We are the champions«, torej, mi smo šampioni. Ravno to so vzklikali navdušeni navijači, ki so fante pozdravili s huronskim aplavzom.

»Po tekmi so rekli, ni čudno, trenira jih Črnogorec, pa igrajo le zadnjih deset minut. Čestitke fantom ob napovedi, da se iz Hrvaške drugo leto vrnemo z zlatom,« pa je veliko navdušenje po svojem kratkem nagovoru požel selektor Veselin Vujović, preden se je znašel objet z reprezentanti ob petju pesmi Slovenskega naroda sin.

»Hvala zlatim fantom, ki ste osvojili bronasto medaljo. Leta 2000 v Zagrebu smo po zmagi s Hrvaško prišli na olimpijske igre in tedaj je Uroš Šerbec stopil na sodniško mizo. Leta 2004 si je poškodoval koleno Romana Pungartnik in takrat je prišel na veliko sceno golobradi Vid Kavtičnk. Take zmage, kot tokrat, pa še nisem vedel. Sam nisem vedel, kaj početi z daljincem med prenosom ... In spet je šlo koleno, tokrat Vida Kavtičnika. Čestitke vsem, to, kar je rekel legenda svetovnega rokometa Vujo v minuti odmora, pa velja za vse, kako se boriti. Dejal je, da je v zadnjih 10 minut treba iti, kot da so zadnje na tem svetu,« je bil v nagovoru čustven ljubljanski župan Zoran Janković.

Glasno že na letališču v Zagrebu

Rokometaše je že v hrvaški prestolnici, kjer je pristalo njihovo letalo, včeraj pričakalo več sto najzvestejših navijačev. »Nič zato, če smo pristali v Zagrebu. So si lahko Hrvati v živo ogledali, kako je videti bronasta kolajna,« je cinično pripomnil eden od slovenskih rokometašev.